Етър записа първата си победа за сезона, след като изкова

...
Етър записа първата си победа за сезона, след като изкова
Коментари Харесай

Етър с първа победа за сезона

Етър записа първата си победа за сезона, откакто изкова доста сложен, само че и скъп триумф над гостуващия Царско село с минималното 1:0 в отсрочен дуел от 14-ия кръг на efbet Лига през днешния ден. Преслав Боруков означи единственото и победно попадение в 11-ата минута. И двата отбора приключиха срещата с по 10 души след алените картони за Свилен Щерев в 62-ата и Божидар Васев в 64-ата минута.

Въпреки тази победа момчетата на Александър Томаш остават последни в класирането, само че към този момент имат 7 точки в актива си и са единствено на една зад 13-ия Славия. „ Белите “ обаче имат 2 мача по-малко. Царско село пък продължи тежката си серия от загуби, като възпитаниците на Любослав Пенев нямат извоювана точка в 4 следващи мача. В тях те даже не са отбелязали и попадение. " Царете " остават 9-и с 13 пункта.

Срещата стартира с късмет за гостите още в третата минута. Тогава Емануил Манев видя междина в отбраната на Етър и опита извеждащо подаване за Стефан Христов, само че вратарят на " болярите " Христо Иванов излезе прозорливо отвън наказателното си поле и пресече подаването.

В идващите минути обаче " виолетовите " заиграха по-добре и още с първия си удар към вратата откриха резултата. След офанзива отдясно Свилен Щерев центрира в наказателното поле, където Преслав Боруков съумя да се намести сред бранителите на " царете ", извиси се във въздуха и с превъзходен удар с глава трансферира Джони Пласид – 1:0.

В минути след попадението обаче тимът на гостите пое самодейността и се настани в половината на Етър. В 22-ата минута те имаха страховит късмет да изравнят. Борис Галчев центрира от директен свободен удар отдясно в наказателното поле, където Христофор Хубчев не съумя да се нарежда по най-хубавия метод, а Стефан Христов стреля чудесно от придвижване, само че на сантиметри от лявата греда на Иванов.

В 28-ата минута Емануил Манев центрира отдясно, Иванов боксира топката, която обаче стигна до Дилан Мертенс, който стреля, само че едва и право в ръцете на някогашния национал.

Секунди по-късно Етър имаше отличен късмет да удвои преднината си. Алдаир Ферейра изведе отдясно Свилен Щерев, който центрира на първа греда в наказателното поле. Там Милчо Ангелов опита нещо красиво – удар от придвижване, само че топката мина на сантиметри от дясната греда на Пласид.

В 34-ата минута мощен изстрел насочи Милчо Ангелов от границата на наказателното поле, само че Пласид сподели добър инстикт и избави.

Две минути по-късно Царско село удари греда. Галчев откри Андерсон Кордейро на левия фланг, а бразилецът центрира съвършено в наказателното поле. Там Мертенс засече чудесно топката, само че тя се отби от напречната греда на Христо Иванов.

Пет минути преди края на първата част Луис Педро засече центриране в наказателното поле, само че неопределено. Останаха и известни подозрения за засада на бранителя.

Второто полувреме започва с отличен късмет пред домакините. В 47-ата минута Алдаир Ферейра центрира от фаул отдясно в наказателното поле, където Милчо Ангелов стреля мощно от воле, само че тъкмо около дясната греда на Пласид.

В 62-ата минута домакините останаха с човек по-малко, откакто основният арбитър сподели втори жълт картон на Свилен Щерев. Крилото се оказа финален в защита и изблъска откъсващия се самичък Андерсон Кордейро.

Само две минути по-късно и „ царете “ останаха с човек по-малко. Божидар Васев изпусна на центъра откъсващия се Преслав Боруков и го препъна. Така и двата тима ще завършат дуела човек по-малко.

Двадесет минути пред края на срещата Етър бе на косъм от второ попадение. Яни Пехливанов получи отляво и влезе в наказателното поле, след което стреля, само че Пласид избави. Боруков обаче притича и направи добавка, като топката мина под стража на гостите и се насочи към вратата му, само че Луис Педро съумя да стигне и да почисти тъкмо от голлинията.

До края на дуела обстановките пред двете порти липсваха, а " виолетовите " съумяха да запазят задатъка си и стигнаха до първите си три точки за сезона в efbet Лига.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР