Етър заминава за Стара Загора с намерението да даде сериозен

...
Етър заминава за Стара Загора с намерението да даде сериозен
Коментари Харесай

Красимир Балъков: Всеки мач за нас е финал


Етър отпътува за Стара Загора с желанието да даде сериозен отпор на Берое в дуела от 22-и кръг на шампионата в събота, всички играчи са здрави и налични, съобщи основният управител на Етър Красимир Балъков за клубния уебсайт на "виолетовите".

– Г-н Балъков, каква е настройката за идното посещение на „ Берое “?

– Очаква ни серия от мачове, които са извънредно значими за нас. Всеки мач е край. Първият е в Стара Загора, излизаме против доста стойностен тим, с доста добър треньорски щаб. Берое е отракан тим, всеки знае какво прави на терена, по тази причина ще ни бъде извънредно мъчно да се противопоставим на техния синхрон. Но въпреки това ние би трябвало да печелим точки. Така че не отиваме в Стара Загора като обречени и в случай че някой желае да ни победи, ще би трябвало много да се изпоти.

– Имате ли кадрови проблеми с отсъстващи играчи?

– Всички са здрави и на линия, групата ще бъде избрана в петък. Големи промени няма да има, само че Алиуне Бадара сигурно се завръща след наказване. Радваме се, че играем в град с футболна общност. Стара Загора и Велико Търново от дълго време са градове с обичаи и са правили забавни мачове, ние в този момент се завръщаме в тази традиция и се надяваме да се представим по най-хубавия метод и в случай че можем, де спечелим точки.

– Притеснява ли ви фактът от честите съдийски неточности против Етър?

– Искам първо да поясня, че виновността за ремито със Септември е напълно в нас и не се оправдаваме с реферите. Първият мач постоянно е неразбираем. Едно прелестно първо полувреме за нас и по-лошо второ с няколко самостоятелни неточности. Но откакто видях записите – още веднъж неточност на съдията. За кой ли път във В. Търново хората в черно си разрешават да дават несъществуващи дузпи. Нарушението на Пашов стартира отвън наказателното поле, съдията е там, подвига ръка за фаул и някой от помощниците му споделя, че е дузпа. И той си трансформира решението. Страничният арбитър не е на линията, а два метра напред и има напълно друга позиция.

Още преди шампионата споделих, че се надявам то да бъде правилно. Да, във футбола се вършат неточности, от време на време са срещу теб, от време на време за теб, само че грешките на реферите все са в ущърб на Етър. Най-вече дузпите – със Славия, с Берое, със Септември и още ред други. Досега не сме били облагодетелствани с нищо. Не знам за какво се получава по този начин, само че откакто е серия, това значи, че съдиите не са респектирани от Етър и могат да си разрешат да вършат неща, които с други тимове не се случват. Аз не подлагам на критика никого, желая единствено да дам знак към органите, които дават отговор за тези неща, тъй като към този момент ни писна от съдийските неточности.

Пак споделям, ние не се оправдаваме с това, даже и с тази дузпа нямахме право да изпуснем успеха. Търсим си виновността напълно в нас, само че като клуб би трябвало да се защитим, тъй като към този момент станаха 5-6 случая. Много рядко приказвам за такива неща, само че си разрешавам да го кажа в общественото пространство, тъй като това е единственият метод, по който мога да изразя своето неодобрение. Наказанията, които се случват след нашите тъжби, не ни топлят, тъй като губим точки. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР