Етър (Велико Търново) се завърна в Първа лига два кръга

...
Етър (Велико Търново) се завърна в Първа лига два кръга
Коментари Харесай

Етър се завърна в Първа лига, Вили Вуцов води мач след операция

" Етър " (Велико Търново) се завърна в Първа лига два кръга преди края на шампионата във Втора. Това стана факт, откакто " Янтра " (Габрово) победи " Спортист " (Своге) като посетител с 1:0 с гол на Михаил Минков малко преди края на дуела.

Така " болярите " са втори с 57 точки, като имат три мача до края. " Крумовград " е с 51 т., а " Спортист " с 48, като им остават надлежно 3 и 2 срещи. В елита влизат непосредствено два отбора и " Етър " може да приключи минимум втори.

Първи и трети са вторите сформира на ЦСКА 1948 и " Лудогорец ", само че те нямат право на нанагорнище в най-високото равнище, по този начин на процедура " Етър " е водач, а " Крумовград ", " Спортист ", " Марица " (Пловдив) и " Дунав " (Русе) ще дефинират втория за Първа лига.

" Янтра " (Габрово) пък направи решителна крачка за оцеляване, като към този момент единствено знамение може да попречи на тима да остане във втория ешалон.

По-интересното в тази ситуация е, че старши треньорът на тима Велислав Вуцов е претърпял интервенция в Плевен преди гостуването в Своге, само че все пак е водил отбора си, пренебрегвайки рекомендациите на лекарите.


Ето какво съобщи " Янтра " в формалната си страница във Facebook:
Шапки долу за Вили Вуцов!

Приносът на Велислав Вуцов за промененото лице на Янтра в края на сезона е неоспорим, явен и в този текст няма да приказваме за него. Това, което направи експертът за мача в Своге обаче заслужава особено внимание въпреки да граничи с лудостта. Но това си е Вили.

Както загатна и в изявлението след срещата, дните преди мача в Своге бяха едни от най-тежките в живота на експерта. Наложи се незабавно да му бъде осъществена хирургическа намеса в Плевен в сряда, ден преди дуела. И тук не става въпрос за просто козметична процедура. За идната интервенция експертът заяви на футболистите си на следобедната подготовка във вторник. Интервенцията мина сполучливо, само че и резонно изисква няколко дни на покой за оптимално възобновяване. Никой и нищо обаче не можа да спре Вили да бъде с футболистите си на мача в Своге през днешния ден.

Със специфичното позволение на лекуващия доктор,  Вуцов пътува за дуела и в типичния си жанр не спря да окуражава момчетата си. Не съблюдава даже напътствието на медиците да стои седнал по време на срещата, с цел да не предизвика раната и съвсем цялостен мач беше край страничната линия, а след края му потегли назад към плевенската клиника. А на фона на всичко това, което му се случва, Вили показа: „ Не съм спал от терзание в последните два дни, че в дуелите със Спортист и Беласица нещата могат да не се случат както би трябвало “…

Вили Вуцов е показвал неведнъж и продължава да демонстрира какво е да обичаш треньорската специалност и да ѝ се отдаваш изцяло даже и с не дребна доза полуда. Да обичаш футболистите си и да си до тях даже да падат камъни. Абсолютен образец за всички млади експерти! Защото парите са значими, само че не и най-важни. Понякога достойнството и отговорността към поетия ангажимент са над всичко. Поне за Вили Вуцов е по този начин.

Шапки долу за Вили!
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР