Етър тръгва утре за Турция, където е втората част от

...
Етър тръгва утре за Турция, където е втората част от
Коментари Харесай

Етър обяви контролите за лагера в Турция

Етър потегля на следващия ден за Турция, където е втората част от зимната подготовка. Лагерът в Анталия е от 17 до 31 януари. Тимът ще бъде настанен в хотел " Тренди Лара " и ще тренира на терените на комплекса. Сред тимовете на подготовка в същия хотел е и Хебър (Пазарджик).

23 футболисти ще пътуват за втория лагер, като от групата отпада само бранителят Христофор Хубчев. Бранителят получи нова травма в първата контрола със Струмска популярност и е с повреден менискус, като сигурно пропуща предсезонната подготовка, а по кое време ще се завърне в игра занапред ще излиза наяве. В групата за Турция са и младите подкрепления от школата и дублиращия тим, както и най-новото попълнение Антон Огнянов.

Вече са ясни имената на всички противници в контролите до края на подготовката. Първата инспекция е в неделя, 19 януари, от 16:00 ч. против водача в съветската втора дивизия Ротор (Волгоград). В историята си волгоградският отбор е повторен сребърен медалист от шампионата на страната си, финалист за Купата на Русия и в шампионата Интертото, отличник на RSFSR. Главен треньор е Александър Хацкевич, който пое отбора в понеделник. Той ще направи дебют отпред на Ротор точно в мача против Етър.

На 22-и етърци срещат Габала (Азербайджан). Към момента азерският тим е седми във Висшата лига на страната си от осем тима, като са минали 14 кръга.

На 27 януари противник е Волфсберг (Австрия) - четвърти сега в шампионата на Австрия, предишния сезон бе на същата позиция, което му даде право на присъединяване в Лига Европа. Тимът освен стигна до групите, само че и записа няколко впечатляващи резултата - победа с 4:0 като посетител над Борусия (Мьонхенгладбах) и реми 2:2 като посетител на Рома през декември.

Последният мач на Етър в Турция е на 30 януари против Словачко, който също е сериозен съперник. Тимът е на 6-о място в шампионата на Чехия и единствено на 3 т. от третата позиция, като се бори за Лига Европа. Чехите са на подготовка в Анталия, като през вчерашния ден в първата си контрола биха с 2:1 Риека, а в събота играят с Динамо (Загреб).

След завръщането в България последната контрола е на 8 февруари против Литекс (Ловеч).

Контролите от подготовката:
15 януари Струмска популярност - Етър 1:4
19 януари Етър - Ротор (Волгоград)
22 януари Етър - Габала (Азербайджан)
27 януари Етър - Волфсберг (Австрия)
30 януари Етър - Словачко (Чехия)
8 февруари Етър - Литекс
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР