Етър посвещава спечелената победа в Созопол на славния ветеран Деян

...
Етър посвещава спечелената победа в Созопол на славния ветеран Деян
Коментари Харесай

Етър посвети победата си на 103-годишния бивш шеф на клуба Деян Чаушев

Етър посвещава извоюваната победа в Созопол на славния деец Деян Чаушев, който през днешния ден навършва 103 години, заяви спортният шеф на клуба Стефан Атанасов.

Той е първият ръководител на футболен клуб Етър при възобновяване му през 1957 година и го управлява до влизането му в „ А ” група през 1969 година Няма различен с толкоз дълъг стаж като началник на клуба! През 1957 година, когато са възобновени сдруженията и Етър е съживен, той е определен за ръководител на футболната секция. По негово време тимът укрепва в „ Б ” група, с негово персонално присъединяване е издигнат стадион „ Ивайло ” и открит през 1958 година, а през 1969 година като негов началник тимът влиза и в групата на „ майсторите ”.

Деян Чаушев е един от основателите за градежа на стадион “Ивайло ”, като шеф оказва помощ с служащи, транспорти и така нататък Стадионът е стартират през 1953 година и е тържествено открит на 24 май 1958 година За строителството Д. Чаушев е награден от държавното управление с два медала – Сребърна значка за спортно строителство и орден за особени заслуги.

Бай Деян през 1980 година се пенсионира и за приноса си към спорта е награден с най-високото спортно отличие – Заслужил активист на физкултурата, както и със Златна значка на БФС.

Деян Чаушев стартира да играе футбол като ляво крило, само че тежка травма го вади от терените. От 30-годишен играе и тенис на маса, има 50 медала от разнообразни шампионати – държавни и балкански шампионати. Последния си орден Деян Чаушев завоюва на 94-годишна възраст, когато още гонеше сполучливо топката в тениса на маса.

За вековния си празник през 2020 година Деян Чаушев бе почетен с уместно празненство преди мач на “Етър ”, като получи от клуба виолетова фланелка с името си и с № 100 на гърба. И до през днешния ден продължава да гледа мачовете на „ Етър “ и да се вълнува от ориста на „ виолетовия “ тим. Деян Чаушев от през днешния ден стартира 104-ата си година и е най-възрастният гражданин на Велико Търново!

" Честит 103-ти рожден ден, бай Деяне! Бъди ни жив и здрав и все по този начин жизнен, витален и положителен! ", обявиха от клуба.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР