Етър постигна втора поредна победа в Първа лига, след като

...
Етър постигна втора поредна победа в Първа лига, след като
Коментари Харесай

Новакът "Етър" победи "Славия" в София

" Етър " реализира втора поредна победа в Първа лига, откакто надигра с 2:1 " Славия " като посетител. Новакът в елита сподели темперамент на " Овча купел ", като обърна белите от 0:1.

Съставът на Станислав Генчев към този момент е без загуба в трети следващ дуел и се оттърси от неуверените изяви в първите няколко срещи. " Славия " продължава да бъде без победа на " Овча купел ", като преди този момент загуби от " Ботев " с 2:3 и " Берое " с 1:4.

Още в 3-ата минута гостите от Велико Търново можеха да открият, само че Бадара не се възползва от обикновена неточност на вратаря на белите Стергиакис. Вместо това " Славия " се възползва и поведе в резултата в 16-ата минута. Тогава Иван Минчев центрира от свободен удар, а Стефан Велков изпревари Йордан Апостолов, с цел да засече топката с глава.

До края на първата част борбата се водеше в средата на терена, само че съставът на " Етър " сподели повече хитрост и съумя да се върне в мача. На напред във времето излезе капитанът на виолетовите Иван Стоянов. Оптиният нападател сервира топката на Бадара в 43-ата минута и нападателят нямаше по какъв начин да сбърка от няколко метра – 1:1.

 Опитният Иван Стоянов беше в основата и на двете попадения за виолетовите.
© LAP.bg

Опитният Иван Стоянов беше в основата и на двете попадения за виолетовите.

След подновяването на играта " Етър " продължи да бъде по-активен и се настани трайно пред вратата на Стергиакис. Великотърновци обаче започнаха с лека ръка да пропущат преференциални положения едно след друго.

Единствените моменти, в които " Славия " стигаше до някакви рискове бяха след статични положения, само че с пропуски се регистрираха Велков и Владислав Узунов.

Всичко отиваше към тъждество, когато в третата минута на продължението " Етър " справедливо стигна до гол. Иван Стоянов и Димо Атанасов комбинираха чудесно по лявото крило, последния откри в пеналта Иван Петков и осъществя победния гол.

Младият треньор на " Етър " Станислав Генчев дефинира дуела като добър за своя отбор. Според него виолетовите са можели да завоюват и по-убедително.

" До последно искахме да победим, и мисля, че щеше да е несправедливо, в случай че не си бяхме тръгнали с 3 точки. Можеше и ние да поведем, а след това получихме доста малоумен гол от статично състояние. Това е най-голямата ми забележка - играта ни при статични положения ", съобщи Генчев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР