ЕТ Кафадарци-Елхан Кафадаров, с. Плетена, ще добива скалнооблицовъчни материали –

...
ЕТ Кафадарци-Елхан Кафадаров, с. Плетена, ще добива скалнооблицовъчни материали –
Коментари Харесай

ЕТ „Кафадарци-Елхан Кафадаров” ще добива скалнооблицовъчни материали от находище „Бистрица”

ЕТ „ Кафадарци-Елхан Кафадаров ”, с. Плетена, ще добива скалнооблицовъчни материали – амфиболити и гнайси, от находище „ Бистрица ”, ситуирано в землището на село Плетена, област Благоевград.

Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание, определяйки търговеца за концесионер на находището. Концесията се дава за период от 35 години. През този интервал концесионерът ще вложи към 68 хиляди лева за застраховане на добивната активност и нужните предпроизводствени вложения. Очаква се концесионните заплащания за целия интервал на контракта да надвишават 346 хиляди лева Съгласно Закона за подземните благосъстояния 50 % от осъщественото концесионно заплащане постъпва в бюджета на общината по местоположение на концесионната повърхност – в тази ситуация това е община Плетена.

С днешното си решение Министерският съвет оправомощи министъра на енергетиката в шестмесечен период да организира договаряния и да подписа контракт за концесия на находище „ Бистрица “ с Едноличен търговец „ Кафадарци-Елхан Кафадаров ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР