Estrela de Fura - това е името на рубинът, който

...
Estrela de Fura - това е името на рубинът, който
Коментари Харесай

Най-големият рубин в света, който ще бъде продаден на търг

Estrela de Fura - това е името на рубинът, който се счита за най-големият в света със своите 55.2 карата. И откакто обиколи няколко страни, където ще взе участие в изложения, на 8 юни ще бъде продаден на търг в Ню Йорк.

Скъпоценният камък е открит през юли предходната година в Монтепеуз, Мозамбик, и в началото тежи 101 карата. Заради блясъка си печели името, което в превод значи " Звездата на Фура ".

След обработката рубинът се отличава с яркия си червен цвят и непорочност. По думите на Куиг Брунинг, ръководителят на Sotheby`s Jewelry, аукционната къща, която ще продаде камъка на търг, Estrela de Fura има качествата да засенчи даже и рубините от Бирма, които имат славата на най-желаните.

На Estrela de Fura му следва международно турне с планувани изложения в Тайпе, Китай, Сингапур, Женева и Дубай. Последната спирка е Ню Йорк, където на 8 юни скъпоценният камък ще бъде продаден на търг. Всъщност по този начин той ще се трансформира в най-големия рубин, предложил се в миналото на търг. Очаква се договорката да бъде осъществена за не по-малко от 30 милиона $, написа Luxebook.

Според Reuters актуалният международен връх за рубин, продаден на търг, е от май 2015 година Тогава 25.59-каратовият Sunrise Ruby е платен за 30.3 милиона $ в Женева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР