Естрадната прима Лили Иванова не пропусна да отбележи датата, на

...
Естрадната прима Лили Иванова не пропусна да отбележи датата, на
Коментари Харесай

Лили Иванова облече любимото яке на Емил Димитров за неговия юбилей

Естрадната прима Лили Иванова не пропусна да означи датата, на която се навършват 80 години от рождението на огромния Емил Димитров. Той беше неин непосредствен другар и сътрудник. Певицата го уважи със фотография в персоналния й профил във Facebook, на който театралничи с обичано негово дънково яке .

" Днес се навършват 80 година от рождението на Емил Димитров! Споменът за индивида и приятеля Емил Димитров е безценен и ослепителен! За мен е голяма чест да владея един от неговите театрални костюми - дънковото яке от фотографията, подарък от незабравимия Емил Димитров! Поклон! “ - написа естрадната ни прима и посочи, че фотографията е настояща, от тази година. Тя е направена от фотографа Костадин Кръстев-Коко, явно особено за мотива.
 Лили Иванова с якето на Емил Димитров

Лили Иванова в никакъв случай не пропуща да означи годишнината на Емил Димитров. Всяка година на тази дата тя публику­ва умилителни фрагменти и затрогващи послания. Миналата година напи­са: „ Днес е роден Емил Димитров! След него остава голямото твор­чество на една от най-ярките фигури в българ­ската просвета! Аристо­крат по душа, прелестен композитор и същински безгрижник! Както самичък пееше: „ Ако си дал... никой не може да ти отнеме обичта на хората! “ Споменът за Емил е жив! “.

Йорданка Христова желае да кръстят улица на името на артиста

Друга близка приятел­ка и колежка на Емил Димитров също не го не помни. Навръх неговата 80-годишнина Йорданка Христова сътвори предприемчив комитет, който има за цел улица или пло­щад в София да бъдат наречени на негово име . Мотивът е, че Димитров е единствената приета в чужбина българска попзвезда , и то по времето на Желязна­та завеса, който също така е и член на съюза на френските композитори.

Идеята е да бъдат събрани подписи, които да бъдат импортирани ви Общинския съвет на столицата. Кметът Йорданка Фандъкова също поддържа самодейността и въпросът ще бъде позволен елементарно, настояват от в. „ Телеграф “. Даже има и съответна концепция за мястото, което заслужа­ва името на Емил Дими­тров.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР