Естрадната прима Лили Иванова е изкарала рекордно голяма печалба за

...
Естрадната прима Лили Иванова е изкарала рекордно голяма печалба за
Коментари Харесай

Лили Иванова изкарала 3, 5 милиона за година 



Естрадната прима Лили Иванова е изкарала рекордно огромна облага за предходната 2022 година, видно е от финансовите доклади на нейната компания „ ЛИ 1 ”, подадени неотдавна към Национална агенция за приходите. Според тях от концертна активност звезда? 1 на българската музика е съумяла да припечели цели 3, 5 милиона лв.. Не цялата сума обаче е чиста облага, а след покриването на разноските на сдружението и заплащането на налозите, за нея останали 1, 6 млн. лв..

Колосалната сума, разграничена на 365, колкото са календарните дни в годината, демонстрира, че Лили ще разполага с по 5 бона дневно за харчене и безспорно си е подсигурила спокойни старини. Гонещата 90 мегазвезда в продължение на няколко години беше на загуба от компанията си, защото концертната й активност беше краткотрайно стопирана поради пандемията, само че откакто възобнови театралните си изяви, Лили е съумяла да навакса финансовите вреди и още веднъж заема челното място в класацията за най-богатите поппевци у нас. Основна заслуга за чутовните й доходи имат националните турнета, които тя всяка година прави. Въпреки че цените на билетите към този момент не са по джоба на всеки и в някои градове стигат до 200 лв. на калпак, залите не престават да се пукат по шевовете от екзалтирани почитатели на естрадната легенда. Макар да не й липсва поддръжката на спонсори, Лили сама покрива част от разноските за наем на зали, светлинни резултати, реклама, заплати и настаняване на големия си екип. За всички тези пера естрадната легенда е похарчила половината от приходите на компанията си. По най-скромни калкулации при дългогодишната си кариера естрадната икона е натрупала над 20 млн. лв. спестявания. Огромна част от парите отлежават по сметките на нейната компания, а други са вложени в недвижими парцели.


Както стана ясно преди 3 месеца, певицата към този момент е завещала цялото си благосъстояние на основаната от нея фондация „ Лили Иванова ”, лишавайки роднините си от опция да претендират и за стотинка от него. Задачата на фондацията ще бъде да разпространява за безконечни времена творчеството на естрадната легенда и да пази името й за бъдещите генерации като създател с извънредно огромен принос за българската просвета. Фондацията ще провежда всевъзможни културни събития и действия - концерти, съоръжения, изложения. Ще основава документални, рекламни или художествени филми, ще издава книги, сборници и всевъзможен тип литературни, печатни и потребителски артикули, представящи Лили Иванова като икона на българската музика. Макар да има по-голяма сестра, две племеннички и внуци от тях, звездата избра да трансферира цялото си имущество, спестявания и правата върху творчеството си точно на своята фондация, което роднините й възприели като кръвна засегнатост. В последните месеци връзките посред им били смразени.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР