Естонците засилиха още повече подкрепата си за украинската армия -

...
Естонците засилиха още повече подкрепата си за украинската армия -
Коментари Харесай

Естония изпраща мобилна сауна на украинските войници на фронта

Естонците ускориха още повече поддръжката си за украинската войска - като коледен военните, които студуват на фронтовата линия, ще получат портативна сауна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Парната баня, инсталирана върху военно транспортно средство, наскоро бе предадена на украинската войска дружно с душово и перално помещение, инсталирани на други два камиона, се споделя в репортаж на Естонската социална радиотелевизионна компания и седмичника " Малехт ".

" Това е комплекс от три елементи, който разрешава на военните да отидат в сауната, по-късно да си вземат душ и да си починат, а в това време могат да изперат и изсушат облеклата си ", сподели основателят на сауната Сим Нелис и добави, че това е доста значимо за психическото и физическото им здраве.

Първи ще получат подаръка украински доброволци, които са на фронта още от март. Съоръженията могат да бъдат местени от място на място и да бъдат прикрити с камуфлажна мрежа, с цел да избегнат съветските офанзиви.

Сауната и пералното помещение ще са задоволителни за към 400 военни на седмица. Системата е създадена като взаимна самодейност на филантропични организации, доброволческия Eстонски съюз за защита и производител на сауни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР