Естонският гражданин Маргус Тик се оплака преди седмица, че бургаската

...
Естонският гражданин Маргус Тик се оплака преди седмица, че бургаската
Коментари Харесай

Естонецът, оплакал се, че прокуратурата опропастила живота му, се оказа... осъждан каналджия

Естонският жител Маргус Тик се оплака преди седмица, че бургаската прокуратура е опропастила живота му, тъй като го задържала 4 месеца в България. Историята, която той описа пред Българска национална телевизия е сърцераздирателна.

Полицаи го спрели на 16 май край Камено зад кормилото на „ Опел Зафира “ със софийска регистрация. Направили му проба опиати, която отчела позитивен резултат за кокаин.

„ На 54 години съм – в никакъв случай не съм употребявал опиати. Дори не съм опитвал. В София пих газирана напитка, а на бензиностанция по автомагистралата си купих кафе. Но, в случай че там, вместо захар, са ми дали кокаин – не знам “, изяснява, съвсем плачейки в ефира на публичната телевизия Тик.

Той е дал кръв за спомагателен тест, само че до този миг резултатите не били излезли, а прокуратурата му забранявала да напусне страната, жалва се естонецът.

Маргус Тик се оплаква и пред естонски медии, които пишат, че е в капан в България и не може да се върне.

Заради случилото се, което съгласно него, е неразбирателство, той твърди, че изгубил работата си на таксиметров водач и щели да го изгонят от жилището му.

Флагман.бг попадна на забавно решение в Районния съд на Бургас, което значително изяснява за какво Маргус Тикк към момента е в България. Естонецът обаче ловко крие този факт – и от българските медии, и от тези в родината си.

Нещо повече - даже плаши с интернационален съд и евроадвокати.

Във версията му, която той описа пред Българска национална телевизия имаше основни пропуски. Така и не стана ясно какво в действителност е търсил естонският жител от град Кохтла в Камено.

Оказа се, че единствено няколко дни, откакто е хванат да кара с кокаин е хванат да трафикира бежанци.

Маргус е хванат сред Камено и Карнобат – така наречен път на мигрантите на 18-ти май с 11 незаконни – млади мъже, които се показват за сирийци. Бежанците са наблъскани като в консерва – в същия Опел Зафира.

Естонецът се признава за отговорен пред Районния съд в Бургас, подписва съглашение с прокуратура, поради което е наказан на 1 година и два месеца отнемане от независимост, условно.

Не е ясно дали, в случай че тестът му за кокаин, е позитивна, няма да му се наложи ефикасна присъда, която да го прати в български затвор.

Това наподобява мощно плаши Маргус, който търси поддръжката на разнообразни НПО-ата и пробва да се изкара жертва на българската правосъдна система, а в действителност е най-обикновен нарушител.

Между кориците по делото излиза наяве, че е работил като таксиметров водач в Естония. Дошъл е в България по публикация за работа – да транспортира пасажери от границата до София.

Маргус твърди, че не виждал нищо неправилно и наподобява за него е всекидневно да качи 11 души в лек автомобил и да ги вози 400 км.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР