Естонската централна банк издaде два милиона монети от по 2

...
Естонската централна банк издaде два милиона монети от по 2
Коментари Харесай

Естония издава монета от 2 евро с надпис Слава на Украйна

Естонската централна банк издaде два милиона монети от по 2 евро със специфичен дизайн в поддръжка на Украйна, която сега се бори с нашествието на Русия.

Освен че влиза в послание и може да се употребява като естествена валута, тя ще може да бъде закупена и като възпоменателен артикул, като събраните средства ще бъдат преведени в помощ на отбраняващата се страна.

" Тази монетa припомня на хората, че свободата е най-висшата полезност и самата тя идва на висока цена, " уточни шефът на банката Мадис Мюлер.

" В момента Украйна води война и пази общите полезности на европейското културно пространство, жертвайки живота на личните си жители. От нас зависи да ги подкрепим, " добави още той.

Премиерът на Естония Кая Калас написа в Twitter, че монетите ще служат като " всекидневно увещание за битката на Украйна за независимост и бъдеще в Европейския съюз ".

На тях са изписани думите " Slava Ukraini " и са изобразени житен клас и момиче, което е приютило дребна птица в ръцете си - знак на деликатност.

Дизайнер е Дария Титова, която дойде в страната като емигрант от Харков - сега тя учи в Естонската академия на изкуствата.

В средата на октомври естонският парламент взе решение да разгласи Русия за " терористичен режим ":

" Режимът на Путин, със заканите си за нуклеарни офанзиви, трансформира Русия в най-голямата опасност за мира освен в Европа, само че и в целия свят, " гласи мнението, с което това стана факт.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР