Естония завърши изграждането на ограда по границата си с Руската

...
Естония завърши изграждането на ограда по границата си с Руската
Коментари Харесай

Със стена Естония се пази от Русия

Естония приключи построяването на ограда по границата си с Руската федерация. Дължината на оборудването по южната граница на Естония е 40 километра.

" Нашата цел е високотехнологична съвременна гранична инфраструктура ", съобщи министърът на вътрешните работи на Естония в коментар за Politico.

Той съобщи, че източната граница на Европейски Съюз, която минава по естонската граница, би трябвало да бъде оборудвана с най-модерно съоръжение , системи за сигурност и наблюдаване с дронове. Проектът би трябвало да бъде приключен през 2025 година

Отбелязва се, че Естония желае да ускори отбраната на границата си на фона на възходящите опасения от недружелюбните дейности на Русия по отношение на други страни от Европейски Съюз. По-специално, в обявата се напомня по какъв начин Русия е основала изкуствена миграционна рецесия на границата с Финландия.

" Ние не сме подложени на засилен напън. Но, несъмнено, ние сме подготвени, в случай че това се случи. Покриването на съвсем 340-километровата граница не е лесна задача , без значение дали става дума за оградна инфраструктура на континента или за системи за наблюдаване по вода ", добави Лаанеметс.
 Естония готви затваряне на границата си с Русия
Естония готви затваряне на границата си с Русия

Мирантският напън докара до напрежение в района

Естония не е единствената страна, която е решила да укрепи сигурността на граничещите с Русия територии, като построи ограда. През ноември 2023 година финландското държавно управление предложи да похарчи 139 млн. евро за създаване на ограда по границата с Русия. Финландският съвет за гранична защита съобщи, че възнамерява да построи ограда с дължина 130-260 км.
 Естония е подготвена да затвори също границата си с Русия поради незаконните мигранти Обновена
Естония е подготвена да затвори също границата си с Русия поради незаконните мигранти

Талин предизвести естонците да не вървят в Русия, тъй като може да не могат да се върнат

Полша също приказва за създаване на ограда по границата с Русия. В началото на ноември полският министър на националната защита Мариуш Блашчак разгласи построяването на ограда по границата с съветската Калининградска област.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР