Естония трябва да удвои разходите за отбрана през следващите две

...
Естония трябва да удвои разходите за отбрана през следващите две
Коментари Харесай

Естония бърза да удвои разходите за отбрана заради Русия

Естония би трябвало да удвои разноските за защита през идващите две години, с цел да натрупа задоволително муниции , тъй че да е способна да нанесе уверено проваляне на съветските сили при възможна инвазия. Това съобщи ръководителят на армията на страната военачалник Мартин Херем, представен от " Ройтерс ".

Той уточни, че нито опасността от нуклеарен отговор, нито вероятността за обилни жертви биха възпрели президента Владимир Путин , в случай че той избере да нападна дребната балтийска страна, която ще бъде опустошена, в случай че не отблъсне бързо офанзивата.

" Решителната победа би трябвало да пристигна доста бързо: не след месеци и години, а след дни и седмици ", акцентира Херем в Япония, където се срещна с представители на защитата. " Ако в действителност считаме, че това може да се случи след три години, тогава би трябвало да вземем решения през днешния ден ".
 Балтийските страни построяват отбранителна линия против Русия
Балтийските страни построяват отбранителна линия против Русия

Само в Естония ще бъдат построени към 600 бункера

Вчера да има проекти да атакува който и да е член на НАТО . Инвазията на силите му в Украйна през 2022 година обаче порид опасения измежду западните страни, че той може да се стреми да възвърне контрола на Москва върху огромна част от някогашния Съветски съюз или да отиде даже по-далеч.

Естония - някогашна руска република, към този момент усили бюджета си за защита до към 3% от брутния вътрешен артикул, откогато Русия анексира Крим от Украйна през 2014 година

Миналия месец нейната работа за външно разузнаване съобщи, че през идващото десетилетие и е решена да удвои броя на силите, ситуирани по границата ѝ с балтийските страни и Финландия.
 Естония: Русия се готви за военна борба със Запада
Естония: Русия се готви за военна борба със Запада

Все по-голям брой западни чиновници предизвестяват за военна опасност от Русия за страните по източния фланг на НАТО

Други страни от НАТО ускоряват наличието си в балтийските страни. Германия възнамерява да разполага с 4800 бойци в района до 2027 година, което е първото ѝ непрекъснато разполагане на сили отвън граница след Втората международна война.

Херем уточни, че е разискал с представители на японското министерство на защитата в Токио придобиването на съставни елементи, които биха могли да оказват помощ на Естония да построи отбранително съоръжение по-евтино.

Въпреки че пацифистка Япония има строги ограничавания върху износа в региона на защитата , тя има по-малко ограничавания върху наличните в комерсиалната мрежа съставни елементи, които могат да се употребяват и при военното съоръжение. Херем посочи, че това може да включва датчици за трусове, подобаващи за засичане на приближаващи съветски танкове.
 Естония ще пази Балтийско море с противокорабни ракети
Естония ще пази Балтийско море с противокорабни ракети

Максималният ѝ обхват е 290 км
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР