Естония стана първата балтийска държава, узаконила еднополовите бракове. Парламентът в

...
Естония стана първата балтийска държава, узаконила еднополовите бракове. Парламентът в
Коментари Харесай

Естония узакони еднополовите бракове

Естония стана първата балтийска страна, узаконила еднополовите бракове. Парламентът в Талин гласоподава с 55 против 34 гласа, с цел да позволи двама души да подписват брак без значение от пола им, заяви ДПА.

„ Официално е: Естония узакони брачното тъждество. Присъединяваме се към другите северни страни с това историческо решение “, написа министър-председателката Кая Калас в Туитър. „ Гордея се с моята страна. Изграждаме общество, в което правата на всеки се зачитат и хората могат да се обичат свободно “, сподели премиерката и добави, че смяната ще влезе в действие от 2024 година

Правителството на Калас оцеля и при избор на съмнение, обвързван с промените на Закона за фамилното право и обвързваното с него законодателство, заяви държавната телевизия, предава Българска телеграфна агенция.

„ Наистина съм доста признателна за търпението и разбирането, което ЛГБТ+ общността демонстрираше през всичките тези години “, цитира малкия екран думите на министърката на  социалните грижи Сигне Рийсало.

„ Гарантирането на равни права за всички е толкоз обикновено нещо, че този въпрос беше главно обзет в полемиките, които се организираха в годините директно откакто възстановихме независимостта си. Радвам се, че в този момент е взето решение за една по-далновидна Естония, която се грижи за всички “, добави тя.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР