Естония планира да представи правен план за изземване на руски

...
Естония планира да представи правен план за изземване на руски
Коментари Харесай

Естония подготвя план за конфискация на руски активи в полза на Украйна

Естония възнамерява да показа юридически проект за изземване на съветски активи до края на януари, според който балтийската страна има намерение да стартира да трансферира средства, замразени под глобите на Европейския съюз, към Украйна, оповестява Bloomberg .

Правната рамка ще бъде въведена до края на януари, след директива от държавното управление в Талин в края на декември към министерствата да разработят проект за конфискация на активи, разгласи по-рано Микел Там, представител външнополитическото ведомство на страната.

Естония има намерение да следва проекта досега, в който Европейската комисия създаде общоевропейско съглашение за това по какъв начин да се употребяват 300-те милиарда евро от запасите на Централната банка на Русия, както и милиарди евро замразени активи на съветски физически лица под наказания, добавя организацията.

Министър-председателят на Естония Кая Калас съобщи през декември, че страните-членки на Европейски Съюз би трябвало да продължат да работят " върху потреблението на замразените активи на Русия “. Естонският орган за битка с прането на пари пресмята, че замразените средства в сметки, притежавани от Русия в страната, възлизат на близо 20 милиона евро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР