Естония обяви днес, че експулсира 21 руски дипломати и други

...
Естония обяви днес, че експулсира 21 руски дипломати и други
Коментари Харесай

Естония гони 21 руски дипломати и други служители на посолството на Русия


Естония разгласи през днешния ден, че експулсира 21 съветски дипломати и други чиновници на съветското посолство, с цел да " реализира паритет " в броя на дипломатическия личен състав на двете страни надлежно в Талин и Москва, съобщи Франс прес.

" Няма опрощение за настоящия размер на състава на съветското посолство ", уточни в изказване естонският външен министър Урмас Рейнсалу.

Броят на чиновниците в посолствата на Русия и Естония отсега нататък ще бъде еднакъв, посочи министерството.

По този метод дипломатическото посланичество на Русия в Талин ще бъде понижено до осем дипломати и 15 души административен, механически и спомагателен личен състав.

Експулсираните ще би трябвало да изоставен Естония до края на месеца.

През април предходната година Русия подреди затварянето на естонските консулства в Санкт Петербург и Псков и разгласи техния личен състав за " личност нон грата ".

Москва взе това решение, откакто трите балтийски страни - Естония, Латвия и Литва - изгониха съветски дипломати след началото на съветската инвазия в Украйна.

Естонските управляващи би трябвало да осъзнаят, че настояването им за понижаване на броя на дипломатите и техническите служащи в съветското посолство в Талин няма да остане без отговор. Това се споделя в публикуван през днешния ден коментар на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представен от ТАСС.

" За нас от дълго време не е загадка, че Естония е една от най-враждебните към Русия страни. Русофобията е издигната там в сан на държавна политика ", сподели Захарова и добави: " Същевременно наподобява им се желае да се харесат на задокеанските си ментори ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР