Естония обяви, че експулсира руския посланик Владимир Липаев в отговор

...
Естония обяви, че експулсира руския посланик Владимир Липаев в отговор
Коментари Харесай

Естония експулсира руския посланик в отговор на аналогично решение на Москва

Естония разгласи, че експулсира съветския дипломат Владимир Липаев в отговор на аналогично решение на Москва, взето по-рано през днешния ден, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Спазваме правилото на взаимност в връзките с Русия ", съобщи през днешния ден в " Туитър " естонското външно министерство. То акцентира, че съветският дипломат би трябвало да напусне Естония в същия период, с който разполага и естонският дипломат Маргус Лайдре в Москва, с цел да напусне Русия, а точно - до 7 февруари.

По-рано през днешния ден Русия разгласи, че експулсира естонския дипломат, като уточни като причина " тоталната русофобия " на Талин. Москва взе това решение, откакто по-рано този месец Естония експулсира 21 съветски дипломати и други чиновници на съветското посолство.

През последните години зачестиха случаите, при които Русия и западни страни взаимно експулсират дипломати. Тази наклонност се ускори още повече, откакто съветските въоръжени сили нахлуха в Украйна на 24 февруари предходната година. Това обаче е първият път след нашествието, когато става дума за взаимно експулсиране на посланици, отбелязва Франс прес.

Латвия в това време разгласи, че от 24 февруари ще намали равнището на дипломатическите си връзки с Русия, като това ще бъде направено в символ на взаимност с Естония, съобщи ТАСС, като се базира на изказване в " Туитър " на латвийския външен министър Едгарс Ринкевич.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР