Естония, Латвия и Литва ще ограничат влизането на руски граждани

...
Естония, Латвия и Литва ще ограничат влизането на руски граждани
Коментари Харесай

Балтийските държави ще ограничат влизането на руски граждани на своя територия

Естония, Латвия и Литва ще лимитират влизането на съветски жители на своя територия поради войната в Украйна. Очаква се наказателната мярка, контрактувана на среща на външните министри на скандинавските и балтийските страни, да влезе в действие през идващите седмици.

Все отново ще има изключения по филантропични или фамилни аргументи.
Националните решения са ефикасни, когато са съгласувани и хармонизирани. С други думи, ние прилагаме едни и същи правила във всички страни. Така че човек, който се е опитал да влезе в една страна и е получил отвод, да не може да измине 200 км на север или юг и да пресече сполучливо границата.
Габриелиус Ландсбергис, министър на външните работи на Литва

Европейски Съюз се съгласи да анулира облекчения визов режим за съветски жители, само че цялостна възбрана няма да бъде налагана. Според някои министри мярката е незадоволителна.

" Смятам, че е провокация да виждаш съветски туристи по плажовете на Европа или в кафенетата в европейските столици, когато те бомбардират украински градове, убиват цивилни и правят военни закононарушения ", заяви министърът на външните работи на Дания Йепе Кофод

От съветската инвазия в Украйна в края на февруари към 1 милион съветски жители са влезнали законно в Европейски Съюз. Повечето са го създали през Финландия или Естония.

Веднъж влезнали в Европа и в случай че имат шенгенска виза, те могат да се придвижат до 26 други страни, в това число такива отвън Европейски Съюз.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР