Естония, която е членка на НАТО и граничи с Русия,

...
Естония, която е членка на НАТО и граничи с Русия,
Коментари Харесай

Естония купува американска ракетна система за 200 млн. долара


Естония, която е членка на НАТО и граничи с Русия, ще укрепи отбранителните си качества като се снабди с високотехнологичната американска ракетна система за залпов огън " Хаймарс ", съобщи АП, като се базира на естонски чиновници в областта на защитата.

Сделката, която е най-мащабният план по закупуване на въоръжение в историята на балтийската страна, е била подписана през вчерашния ден и е на стойност повече от 200 милиона $. Тя включва също муниции и образование за боравене със системата. Очаква се американската компания " Локхийд Мартин " да стартира да доставя системата през 2024 година.

Съседките на Естония Латвия и Литва към този момент получиха или също са в развой на придобиване на системата " Хаймарс ", заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП. Вашингтон даде ракетните установки на Украйна след началото на съветската инвазия. Естонското министерство на защитата съобщи, че системи " Хаймарс " " са помогнали с прецизна акуратност да бъдат унищожени съветски военни хранилища за муниции, транспортни възли и центрове за командване и надзор ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР