Естония е смятана за една от най-добре развитите страни в

...
Естония е смятана за една от най-добре развитите страни в
Коментари Харесай

Естония търси ИТ специалисти от България и света

Естония е считана за една от най-добре развитите страни в региона на новите технологии, само че страната изпитва дефицит на ИТ специалисти. Според прогнозите до 2020 година там ще има недостиг на 37 000 такива експерти.

Това е и повода страната да започва акция за набиране на личен състав в сферата, носеща името Career Hunt, по която ще се търсят експерти от разнообразни страни, в това число и от България.

Желаещите да се включат в нея ще могат да аплайват на онлайн портала на акцията (https://careerhunt.eu/), като крайният период е 23 септември. От всички подали документи ще бъдат определени 20 претенденти, които ще могат да получат позиция в огромни интернационалните компании от бранша, като Microsoft, Taxify, Veriff, Swedbank, Twilio и други.

На определените 20 души ще бъде препоръчано 5-дневно пътешестване в Естония. Целта е там те да се срещнат с представители на огромните софтуерни компании, разрастващи бизнес в страната. Също по този начин те ще посетят Центъра за кибернетична защита на НАТО и най-големия роботизиран фестивал в самолета Роботекс.

Също по този начин по време на пътуването ще бъдат извършени предварителни изявленията, които ще бъдат проведени от интернационалния портал за търсене на работа. По думите на изпълнителния шеф на платформата Кароли Хиндрикс дефицитът на работна ръка е един от най-големите проблеми в софтуерния бранш по света.

" Обичайните разгласи за работа към този момент не са задоволителни. Хората са доста по-мобилни отпреди и с цел да ги привлечеш, би трябвало да положиш повече старания ", изяснява тя.

" В днешно време по отношение на последното десетилетие ловът на гении се свежда до крайности ", споделя Хиндрикс. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР