Естония дарява всичките си 155-милиметрови гаубици като част от рекорден

...
Естония дарява всичките си 155-милиметрови гаубици като част от рекорден
Коментари Харесай

Естония подарява всичките свои 155-мм гаубици на Украйна

Естония подарява всичките си 155-милиметрови гаубици като част от рекорден пакет военна помощ за Украйна, разгласен предходната седмица. Това съобщи посланикът на Естония в Украйна Каймо Кууск, написа " Европейска истина ".
 
" Ние даваме всичките си 155 mm гаубици на Украйна. И желаеме да създадем казус по този метод, тъй че другите страни да нямат опрощение за какво не могат да обезпечат на Украйна нужните оръжия, с цел да завоюва войната ", сподели естонският дипломат в Украйна Каймо Кууск.
 
Посланикът разгласи и лист на оръжията, който е в сходство с информацията, оповестена по-рано в естонските медии: това са " десетки " 155 mm гаубици FH-70 и 122 mm D-30; хиляди артилерийски снаряди с диаметър 155 mm; стотици противотанкови гранатомети M2 " Karl-Gustaf " с боеприпаси; средства за поддръжка на артилерийски елементи.
 
В същото време Русия съобщи, че намалява равнището на дипломатическите си връзки с Естония в отговор на забележителното редуциране на броя на чиновниците в съветското посолство в Талин.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР