Естонецът Отт Танак (Hyundai) спечели и двете отсечки от първия

...
Естонецът Отт Танак (Hyundai) спечели и двете отсечки от първия
Коментари Харесай

Танак поведе след първия ден на Рали Арктик Финландия

Естонецът Отт Танак (Hyundai) завоюва и двете прави от първия ден на Рали Арктик Финландия, втори кръг за сезона в Световния рали шампионат (WRC) и ще нощува с задатък от 16.2 секунди пред своя съотборник Крейг Брийн.

It's a & 4 at the end of the first day at! leads over & finishes the day in 4th less than 10s from podium position! Game ON!
— hmsgofficial (@HMSGOfficial)
Световният първенец за 2019 година записа времена надлежно от 15:57.8 и 15:52.9 в двете минавания на 31-километровата „ Сариоярви “, второто от които бе на фарове. След първото, неговата преднина пред Брийн бе 3.6 секунди, само че по-слабият втори стадий от страна на северноирландеца, разреши на Танак да отвари огромна си преднина.

Results for SS2 at

1 15:52.9
2 +9.8
3 +12.6

LIVE STREAM & Standings
Live Updates | |
— WRC - FIA World Rally Championship (@OfficialWRC)
Трети в генералното класиране, след първите два от общо десетте стадия на Рали Арктик Финландия е представителят на домакините Кале Рованпера (Toyota), който изостава на 20.4 секунди от водача, откакто даде надлежно трето и второ време в двете скоростни прави през днешния ден. Четвърти на 29.8 секунди зад Танак е различен водач на Hyundai Тиери Нювил, а топ 5 се затваря от международния вице-шампион Елфън Евънс (Toyota), който има пасив от тъкмо 32 секунди по отношение на лидера.

O/A after SS2/ End Day One

1.
2. +16.2
3. Rovanpera +20.4
4. +29.8
5. Evans +32.0
6. Suninen +34.5
7. Katsuta +38.8
8. Ogier +22.7
9. +45.9
10. Greensmith +1:05.8
— hmsgofficial (@HMSGOfficial)
Седемкратният международен първенец и победител в първия кръг за сезона, Рали Монте Карло, Себастиен Ожие (Toyota), имаше доста разочароващ ден през днешния ден и се намира на едвам девета позиция с закъснение от 49.8 секунди. Една от аргументите за огромното закъснение на французина е точно неговата победа преди месеца, която означаваше, че той ще е първи по правите през днешния ден и ще има най-лошите условия на пътя. Утре обаче той ще е девети в реда на пускане, което ще е в негова употребява, защото на следващия ден са планувани и цели шест скоростни стадия, преди в неделя да се проведат и финалните два.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР