Естонецът От Тенак и неговият навигатор в M-Sport Ford Мартин

...
Естонецът От Тенак и неговият навигатор в M-Sport Ford Мартин
Коментари Харесай

От Тенак триумфира на Рали Чили за втори пореден път

Естонецът От Тенак и неговият навигатор в M-Sport Ford Мартин Ярвеоя завоюваха Рали Чили от международния шампионат по автомобилизъм за втори следващ път, а Тойота взе купата при конструкторите.

Тенак излезе преди всичко още в петък, построи постоянна преднина с отлична тактичност с гумите и остана отпред до последния стадий. За това оказа помощ и Теему Сунинен (Финландия, Hyundai), който катастрофира в последната права и сдаде второто място на съотборника си Тиери Нювил (Белгия, Hyundai). Последният изостана с 42.1 секунди от Тенак.

Катастрофата на Сунинен изкачи съотборниците Елфин Еванс (Великобритания) и Кале Рованперя (Финландия) на трето и четвърто място, което пък бе изцяло задоволително за купа при конструкторите за Toyota Gazoo Racing.

" Горд съм за това, че хвърлените старания на водачите и всички в тима се отплатиха с купата. Никога не сме я печелили толкоз рано и това значи, че работим вярно ", съобщи шефът на тима Яри-Мати Латвала.

Класирането на Еванс на трето място резервира жива борбата за купата при водачите. Той понижи пасива си от Рованперя на 31 точки преди последните два кръга за годината.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР