Естествено, основно желание на опозицията е да иска самоунищожението на

...
Естествено, основно желание на опозицията е да иска самоунищожението на
Коментари Харесай

Ива Митева: Никой не иска и няма да има полза от предсрочни избори

„ Естествено, главно предпочитание на опозицията е да желае самоунищожението на ръководещите. Въпроса е ние дали ще бъдем задоволително рационални и интелигентни да не допуснем това и най към този момент с дейностите си. Смятам, че българските жители не желаят предварителни избори. Не виждам предпочитание нито в ръководещите, нито в опозицията за такива предварителни избори. Многократно сме коментирали, че това няма да докара до по добър резултат. Напротив, изборната интензивност ще бъде още по ниска, резултатите ще бъдат още по фрагментиран парламент и не считам, че крайният резултат ще е по-добър за българските жители “, разяснява Митева.

По думите ѝ няма по какъв начин да няма различия в обединението, откакто в нея са събрани крайнодесни и крайнолеви обединения.

„ Трудно, доста мъчно работи Народното събрание. Може би това го приписвам и на обстоятелството, че ръководителите на множеството комисии са нови сътрудници, които не са били в Народното събрание. Трябва им време, с цел да навлязат, да стартират да работят по този начин, както би трябвало да се работи. За страдание с това време не разполагаме поради динамизма и поради по този начин сложността на въпросите, пред които сме изправени всекидневно “, сподели Митева, която беше ръководител на Народното събрание в предходния мандат на Народното събрание.

Тя изясни, че една от аргументите да се бави приемането на законопроекта за колекторските компании на Корнелия Нинова са недостатъци в него, като обстоятелството, че обгръща доста дребна част от вземанията. В него не участва банковият бранш, посочи депутатът от Има Такъв Народ.

Митева призна, че се срами от текст в Закона за държавния бюджет, който касае спомагателните хонорари в университетите – към 20 млн. лева Нарушили сме правилото за самостоятелност на висшите учебни заведения, счита някогашният ръководител на Народно събрание. По думите ѝ наредбата ще бъде анулирана.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР