Естествено, че това, че гласувахме с ГЕРБ, ДПС и Български

...
Естествено, че това, че гласувахме с ГЕРБ, ДПС и Български
Коментари Харесай

Свиленски: БСП е загубила 150 хиляди гласа

„ Естествено, че това, че гласувахме с ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък " за Вежди Рашидов за началник на Народното събрание не може да прерасне в коалиция. Дори единствено поради хартиената бюлетина “, съобщи пред Нова телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

„ Ние тази поддръжка я имахме и в предходния парламент, само че не гласувахме по този начин “, уточни той. И изясни, че по сметки на изборни специалисти Българска социалистическа партия е изгубила 150 000 гласа поради липса на опция за гласоподаване, а общо 600 000 души не са отишли до урните поради машините.

„ Българска социалистическа партия има решение да не поддържа кабинет с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи или „ Възраждане “. Остават Българска социалистическа партия, „ Български напредък “ и „ Демократична България “. Изборът е на президента ", сподели той, запитан за третия мандат.

„ Разговорите тогава са доста лесни. Мандатоносителят застава пред другите с програмата си. Ако те желаят да увеличи приходите на българските жители, да засилят обществената политика, ние нямаме съображение да оставяме страната без устойчиво ръководство зимата ", уточни Свиленски. И изясни, че съгласно него политическото посланичество би трябвало да се прави с политически лица, а не да се крият зад фигури, оповестени за специалисти.

„ Ако мандатоносителят одобри поддръжка за обществен министър от Българска социалистическа партия и вътрешен от ГЕРБ, това е негова отговорност. Ние ще предложим нашите министри ", сподели той, запитан дали от Българска социалистическа партия биха подкрепили кабинет с третия мандат, в случай че в него вземат участие членове на ГЕРБ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР