Eстествено, че това, че гласувахме с ГЕРБ, ДПС и Български

...
Eстествено, че това, че гласувахме с ГЕРБ, ДПС и Български
Коментари Харесай

Свиленски: 600 000 души не са гласували заради машинното гласуване

Eстествено, че това, че гласувахме с ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български Възход " за Вежди Рашидов за началник на Народното събрание не може да прерасне в коалиция. Дори единствено поради хартиената бюлетина, сподели пред БТВ Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.
Прочетете още
" Ние тази поддръжка я имахме и в предходния парламент, само че не гласувахме по този начин ", уточни той. И изясни, че по сметки на изборни специалисти Българска социалистическа партия е изгубила 150 000 гласа поради липса на опция за гласоподаване, а общо 600 000 души не са отишли до урните поради машините.

" Българска социалистическа партия има решение да не поддържа кабинет с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи или „ Възраждане “. Остават Българска социалистическа партия, „ Български напредък “ и „ Демократична България “. Изборът е на президента ", сподели той, запитан за третия мандат. 

Разговорите тогава са доста лесни. Мандатоносителят застава пред другите с програмата си. Ако те желаят да увеличи приходите на българските жители, да засилят обществената политика, ние нямаме съображение да оставяме страната без устойчиво ръководство зимата ", уточни Свиленски. И изясни, че съгласно него политическото посланичество би трябвало да се прави с политически лица, а не да се крият зад фигури, оповестени за специалисти.

" Ако мандатоносителят одобри поддръжка за обществен министър от Българска социалистическа партия и вътрешен от ГЕРБ, това е негова отговорност. Ние ще предложим нашите министри ", сподели той, запитан дали от Българска социалистическа партия биха подкрепили кабинет с третия мандат, в случай че в него вземат участие членове на ГЕРБ.

Българска социалистическа партия е внесла в Народното събрание 10 законопроекта, които касаят главно нарастването на приходите. Един всред тези 10 е за промени в Изборния кодекс, които да дадат опция за гласоподаване и с хартия, с изключение на с машина. Това коментира пред Българска национална телевизия от " Българска социалистическа партия за България " Христо Проданов.

По думите му от левицата считат, че има огромна група хора, които имат предпочитание да гласоподават, само че по някаква причина се опасяват да го създадат поради съществуването единствено на машинно гласоподаване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР