Еспаньол постигна изключително важна победа с минималното 1:0 срещу Хетафе

...
Еспаньол постигна изключително важна победа с минималното 1:0 срещу Хетафе
Коментари Харесай

Еспаньол срази Хетафе в дербито на дъното

Еспаньол реализира извънредно значима победа с минималното 1:0 против Хетафе в мач от 32-ия кръг на Ла Лига. Футболистите на Луис Гарсия победиха след попадение на Хоселу от дузпа през първата част.

Първото забавно състояние в дуела пристигна на сметката гостите от Хетафе, когато топката бе изпратена доста рисково в предни позиции, само че вратарят на домакините Франческо Пачеко показва положителното си разчитане на играта и пресече подаването към Порту. Пет минути по-късно Марти Брейуейт достгина рисково центриране към себе си и стреля, само че Давид Сория също сподели опциите си и избави.

Домакините желаеха дузпа за игра с ръка в наказателното поле на състезател на гостите, само че в началото съдията даде знак, че няма да отсъди нищо. След малко обаче получи сигнал от ВАР да преразгледа обстановката и след втория си взор той отсъди 11-метров углавен удар. Зад топката застана Хоселу и осъществя единственото попадение в дуела. Малко по-късно пък Мартин Брейтуейт получи жълт картон и ще пропусне идващия мач на своя отбор.

През втората част ситуациите за двата отбора бяха много по-малко, а тимовете допускаха много неточности в последната третина. Домакините въпреки всичко изглеждаха малко по-опасни в своите отигравания. Те стигнаха до нов гол в 77-ата минута с помощта на Серхи Гомес, само че Хосе Санчес го анулира заради нарушаване. Играчите на Луис Гарсия пропиляха още един късмет в добавеното време, когато Серхи Дардер съумя да преодолее отбраната на Хетафе, само че вратарят парира удара му.

С тази победа Еспаньол съумя да се изравни с днешния си съперник Хетафе по точки, като и двата отбора имат по 31 пункта и се намират надлежно на 18-о и 19-о място в подреждането, само че не престават битката си за оставане в Ла Лига и през идната година.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР