Ескалиращият конфликт на с и Кипър ще бъде основната тема

...
Ескалиращият конфликт на с и Кипър ще бъде основната тема
Коментари Харесай

Льо Дриан: Санкции срещу Турция са на масата за срещата на ЕС

Ескалиращият спор на с и Кипър ще бъде главната тематика на съвещанието на Европейския съвет този месец, когато ще бъдат прегледани наказания против Анкара, съобщи Франция.
Външният министър съобщи, че той и неговите сътрудници в други страни от Европейски Съюз към този момент са разискали " гамата от наказателни ограничения, които биха могли да се подхващат във връзка с Турция ".
На 10 август Турция предприе дейности за изследване на въглеводороди във водите сред Гърция и Кипър, засилвайки напрежението в стратегическия кулоар на.
Гърция отговори с военноморски учения за отбрана на морската си територия, които по-късно бяха подкрепени от разполагането на френски фрегати и бойни самолети.
Спорът сред членовете на НАТО акцентира очертаващите се геополитически опасности в региона, защото Турция организира по-агресивна националистическа политика при президента.
Дипломатическият началник на Европейския съюз също повдигна опцията за наказания против Анкара, само че до момента Париж не съумя да убеди други страни от Европейски Съюз да се причислят към твърдата реакция.
Льо Дриан прикани Ердоган да стартира договаряния за упоритостите си в Източното Средиземноморие от в този момент до съвещанието на Европейския съвет.
 Чавушоглу: Гърция заобикаля разговора с Турция за Средиземноморието Чавушоглу: Гърция заобикаля разговора с Турция за Средиземноморието
Турция се афишира за разговор за унищожаване на напрежението в Източното Средиземноморие и е подготвена да договаря с Гърция без предварителн...
" От турците зависи да покажат, че този въпрос може да бъде разискван ", сподели той по радио " Франс Интер ". „ Ако е по този начин, можем да създадем потребен кръг за всички проблеми на масата. “
Въпреки че отхвърли да посочи типа на глобите, пред които може да се изправи Анкара, той сподели, че има " цяла поредност от ограничения ".
" Не ни липсват благоприятни условия и той знае това ", сподели Льо Дриан, базирайки се на Ердоган.
Заседанието на Европейския съвет би трябвало да се организира на 24 и 25 септември. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР