Ескалацията на напрежение във Франция продължава. Ученици от все повече

...
Ескалацията на напрежение във Франция продължава. Ученици от все повече
Коментари Харесай

Още ученици се включват в протестите на жълтите жилетки във Франция

Ескалацията на напрежение във Франция продължава. Ученици от от ден на ден градове се причисляват към митинга на " жълтите жилетки ". Само през днешния ден и единствено при едно от протестните шествия, бяха арестувани повече от 140 души. Във френските медии се появи информация за опасения от държавен прелом.

 © Българска телеграфна агенция
Ученици в десетки френски градове се включиха в митингите, в началото почнали като неодобрение против повишението на акцизите за горивата, макар, че властта към този момент се отхвърли от противоречивото решение.

Това обаче не успокои обществото и към негодуванието от цените на бензина се прибави това против плануваните промени в просветителната система и понижаващия се стандарт на живот като цяло. На места полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне събралото се голям брой.

Частичните блокади по пътищата остават. А съгласно представител на " жълтите жилетки ", единствено Еманюел Макрон може да спре митингите.
Кристоф Шаленсон, един от неофициалните водачи на " жълтите жилетки ": Единственият човек, който има опция да спре митингите, е президентът. Той би трябвало да се изправи пред народа на Франция като татко на нацията, да бъде крайъгълният камък - това е ролята му. Да приказва със сърцето си, с думи, които стигат до хората. И да им каже, че ги е чул, че по пътя като лидер на групата, е не запомнил огромна част от популацията и това е неточност!
За събота, когато е плануван следващият огромен митинг, се плануват невиждани ограничения за сигурност. Според френски медии министър председателят Едуар Филип следва да реши дали да изпрати военни машини да разчистят пътищата в и към Париж, в случай че има построени барикади. Подобна мярка не е предприемана от 1968 година А търговците се притесняват, че празничният сезон във Франция е застрашен от неуспех.
 Засилват се ученическите митинги във Франция Засилват се ученическите митинги във Франция
Засилват се ученическите митинги във Франция, които се причислиха към стачкуващите против високите цени на горивата и витален стандарт при управлен...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР