Ескалацията към българската общност в РСМ става все по-силна и

...
Ескалацията към българската общност в РСМ става все по-силна и
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Стрелбата срещу българския клуб в Охрид трябва да се постави на най-високо ниво в ЕС

Ескалацията към българската общественост в РСМ става все по-силна и по-голяма и тя ще продължи да е такава, до момента в който България не даде корав и безапелационен отговор. Ако македонското държавно управление не озапти антибългарските провокации, те ще се задълбочат.

Това съобщи ръководителят на „ Възраждане ” Костадин Костадинов в декларация от името на парламентарната група, предизвикана от стрелбата и следващото нахлуване против български културен клуб в РСМ.

 „ Настояваме въпросът сред България и Македония да бъде изведен от двустранното съдействие, което по този начин и не върви добре. Българското държавно управление да сложи въпроса на най-високо равнище в Европейски Съюз ”, съобщи Костадинов.

Той добави, че партията му упорства висшият представител на Европейски Съюз Жозеп Борел да свика незабавно Съвета на външните работи на Европейски Съюз.

Темата би трябвало съгласно него да се повдигне и пред френския президент Еманюел Макрон, тъй като той заречен да е поръчител за спазването на правата на българските жители в РСМ.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР