Ескалация на напрежението между Иран и Израел. Двете държави си

...
Ескалация на напрежението между Иран и Израел. Двете държави си
Коментари Харесай

Иран нарече израелския премиер долен лъжец

Ескалация на напрежението сред Иран и Израел. Двете страни си размениха остри реплики ден, откакто израелският министър председател упрекна Техеран, че скрито създава нуклеарно оръжие, предадее Нова телевизия.
Бениямин Нетаняху съобщи, че Иран създава нуклеарни оръжия в скришен обект, оголен от израелските секрети служби . Твърденията му разделиха интернационалната общественост единствено дни преди Съединените щати да решат дали да се изтеглят от нуклеарното съглашение с Иран.
Иранските управляващи нарекоха израелския министър председател " низък измамник " . Според външния министър на страната документите са остарели и целят да повлияят на решението на Съединени американски щати.
„ Ние имаме разнообразни механизми, с които да решаваме проблемите, само че още веднъж ще кажа - не съм видяла в причините на премиера Нетаняху за момента, само че всяко несъобразяване със съглашението ще значи нарушаването му ", съобщи Фредерика Могерини, висш представител на Европейски Съюз по външната политика.
Англия дефинира изказванията на Нетаняху като безполезни и срамни. Франция съобщи, че информацията на Израел е известна от десетилетие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР