Ешрефов е настанен в болница, след като получи инфаркт Кметът

...
Ешрефов е настанен в болница, след като получи инфаркт Кметът
Коментари Харесай

Кметът на Омуртаг и баща му са задържани за 72 часа

Ешрефов е настанен в болница, откакто получи инфаркт
Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов и татко му са арестувани за 72 часа. Те са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, основана с користна цел, за осъществяване на длъжностни закононарушения. Ешрефов е настанен в болничното заведение в Омуртаг, откакто е получил инфаркт. Той е там под полицейска защита, откакто през вчерашния ден е бил задържан. Случаят се води от Софийска градска прокуратура и Комисията за противопоставяне на корупцията.

Софийска градска прокуратура през есента на 2023 година стартира следствие за корупционни закононарушения, свързани с нарушавания по извършени публични поръчки, с възложител Община Омуртаг и търгове за рандеман и продажба на дървесина от Общински горски фонд.

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търговище само оказва подпомагане по случая, сподели за Българска телеграфна агенция шефът старши комисар Светлин Петев.

Днес изтича 24-часовата мярка по задържането на.

По-късно от прокуратурата оповестиха, че под управление и контрол на прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) от следовател в следствения отдел на СГП се води следствие, формирано в началото по данни за рушвет. В хода на следствието са осъществени голям брой дейности по събиране и инспекция на доказателства, както и оперативно-издирвателни мероприятия, които са дали учредения следствието да се води за проведена незаконна група.

В резултат на взаимната и координирана работа на СГП и Комисията за противопоставяне на корупцията са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като задоволителни за привличане към наказателна отговорност.

Вчера е предявено разпореждане за привличане на Х. Х. в качеството му на обвинен за това, че в интервала от началото на 2019 година до датата на привличането в Омуртаг управлявал проведена незаконна група, в която вземат участие длъжностни лица, основана е с користна цел и за осъществяване на закононарушения по работа.

Ешрефов е упрекнат, че в качеството си на длъжностно лице е взел участие в групата.

Предстои да бъде направено искане от СГП пред Софийски градски съд за взимане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвинените.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР