Есента засега е благосклонна откъм температури, но, искаме или не,

...
Есента засега е благосклонна откъм температури, но, искаме или не,
Коментари Харесай

Как да предпазим косата през студените месеци

Есента към този момент е благосклонна откъм температури, само че, желаеме или не, ни следва зима. А нея свързваме освен с ниски температури, настинки и грипове, само че и с проблеми с кожата и косата . Както жегата, по този начин и студът, оказват своето негативно въздействие, с което би трябвало да знае по какъв начин да се борим.

Косопадът

Пикът на загубата на коса е точно тогава, когато падат и листата на дърветата. Трудно можем да спрем този естествено развой, само че е добре да създадем нужното за косата си - повече подхранващи маски и банкет на нужните за здравето й субстанции под формата на хранителни добавки .

 Снимка 348639

Сушенето

Третирането на косата с уреди за термична обработка е най-голямата неточност, която позволяваме прекомерно постоянно. Разбира се, от време на време обстановката постанова да сме с съвършена прическа или да се подсушим небрежно. Но, когато е допустимо, би трябвало да оставяме косата да изсъхне сама .

Можем да й помогнем, като попием водата, само че не с хавлиена забрадка, която я поврежда и накъсва, а с парче памучен плат. Някоя остаряла тениска , която към този момент не носим, ще ни свърши страхотна работа.

Миенето

Вероятно сме чели и слушали, че косата не трябва да се мие всеки ден. Е, това е истината. Ежедневното измиване отмива естествените масла и я поврежда. Два-три пъти в седмицата е изцяло задоволително.

 Снимка 384316

Влагата

Когато въздухът на открито е мокър, косата ни мъчно стои във типа, в който желаеме. Ако сме къдравелки, драмата не е огромна , даже резултатът ще е още по-силен. Но правата и чуплива коса от време на време може да не наподобява добре при тези условия.

За да понижим резултата на влажния въздух, би трябвало да пригладим крайчетата на косата със серум или различен артикул без отмиване. А късите коси, които занапред ще порастват, само че ни скапват визията, можем да ги създадем покорни с четка за зъби, напръскана със стилизиращ артикул .

Хидратирането

За да не бъде косата ни суха, се нуждаем от задоволително хидратиране освен извън посредством разнообразни артикули, само че и от вътрешната страна. Това е още един страховит плюс на пиенето на задоволително вода - изглеждаме по-красиви.

 Снимка 331995

Сресването

Не споделяме, че е по-добре да си вървим рошави. Но и несъмнено не би трябвало да прекаляваме с използването на четката и гребена, тъй като те също накъсват косата, а и я наелектризират. Хитър трик е и да сложим напълно малко количество серум или еликсир без отмиване на гребена или четката , с цел да загладим косата с едно придвижване.

 Досега сме миели косата си неверно
Досега сме миели косата си неверно

Грешките, които доста хора позволяват

Шапката

Можем да я мислим за най-големия зложелател на красивата коса през зимата, само че не е тъкмо по този начин. Е да, може да ни поразвали прическата, само че пък ще ни защищити от ниските температури, които въздействат зле на косъма и скалпа, написа Daily Mail.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР