Есента постепенно носи прохлада, а в освободения Херсон става все

...
Есента постепенно носи прохлада, а в освободения Херсон става все
Коментари Харесай

Херсон под обстрел - в града се активизираха нелегални бандеровци

Есента последователно носи хладина, а в освободения Херсон става все по-горещо.
Все по-често Въоръжените сили на Украйна нанасят удари по градски улици и обекти. На 15 септември жертва на обстрела стана семейство - татко, майка и две деца, които се разхождаха вечерта.

На 16 септември регионалната администрация беше атакувана в миг, когато там се организираше заседание на началниците на региони и районни ръководства.

Повечето от изстреляните от „ Хаймарс “ ракети са свалени от Противовъздушна отбрана, само че има четирима починали - водачът на началника на един от отделите и трима минувачи. Още няколко души са в сериозно положение. На 18 септември ракетният удар беше още един, само че единствената ракета, която не можа да бъде прихваната, не съумя да уцели задачата.

Бандеровската сган в града се засилва. На 12 септември е осъществен опит за нападение (взривяване на взривно устройство на входа) на ректора на Херсонския държавен университет (ХДУ) Татяна Томилина. Жената е ранена, телохранителят й е умрял.

А вечерта на 17 септември градът беше разчувствуван от престрелка с „ група неидентифицирани лица “ (?) в региона покрай ж.п. гарата.

„ Настъплението “ се развива и във виртуалното пространство. На 13 септември украинската общност стартира да разпръсква още една вест за „ перемога “: „... съгласно ISW (Американски институт за проучване на войната), нашествениците се отдръпнаха от стратегически значимото село Киселевка (село на автомагистралата Херсон-Николаев ), което измества фронтовата линия съвсем покрай Чернобаевка и Херсон ".

На идващия ден завладяването на Киселевка е " доказано " от ръководителя на Херсонския " регионален съвет в заточение " Соболевски. При това заместник-ръководителят на Херсонската регионална администрация Кирил Стремоусов и съветски публицисти разгласиха фотоси и репортажи от Киселевка, показващи, че селото е под уверения надзор на съветските войски (ISW по-късно съобщи, че „ няма справедливи данни за завладяването на Киселевка ”).

Позоваването на американския източник беше за по-голяма меродавност: лаикът все си мисли, че " там " няма да лъжат. Всъщност и там лъжат обезверено, необмислено! Активно се популяризират фалшификатите, че съветските военни молят да бъдат пуснати назад през Днепър и така нататък

Когато на 17 септември стартира престрелката в региона на гарата, украинските Телеграм-канали, базирайки се на «читатели», се заляха със известия, че боевете вървят по цялата северна част на града, създавайки усещането, че ВСУ са нахлули в Херсон.

Всичко се успокои задоволително бързо, само че се появи огромен заряд за по-нататъшни медийни " шумотевици ". Всъщност точно поради шумотевицата украинската страна даже пожертва една от останалите „ спящи “ кафези на СБУ в града, която към този момент е обезвредена.

По думите на военните, същата тактичност се употребява от въоръжените сили на Украйна и на фронтовата линия - съвсем ежедневни офанзиви на дребни сили с нулев резултат и загуби измежду нападателите, само че медийната картинка на " настъплението " против Херсон се възпроизвежда непрекъснато. Основната задача е да се посее суматоха, да се дезорганизира изцяло всекидневието, тъй че освободената Херсонска област да не стане образец за останалата част от Украйна.

Хората на процедура са престанали да се опасяват, че „ Украйна ще се върне “, получават работа в институции, свързани с новата власт, водят децата си на учебно заведение и така нататък Увеличаването на офанзивите на Въоръжените сили на Украйна трябваше да обърне тази наклонност.

Особено ударите по регионалната администрация, от работата на която зависи доставката на светлина, вода, газ, отопление в домовете на жителите на Херсон, работата на връзките и интернет, публичния превоз и събирането на боклука.

От чиновниците на администрацията, при непрекъснатите офанзиви по мостовете и другата инфраструктура в града, зависи да няма проблеми с храната и стоките от първа нужда, бензиностанциите да имат бензин, аптеките и лечебните заведения да поддържат нужния набор от медикаменти, тъй че самите лечебни заведения да работят. И най-после, настоящето държавно управление обезпечава изплащането на помощи, без които доста поданици на Херсон не биха оживели.

Киевският режим прави всичко допустимо да направи живота в Херсон нетърпим. Става трагикомично. Сега всеки обаждащ се от освободените региони към номерата на украинските оператори се изпраща от включения украински робот на... /думата с три букви/. Много от тях нямат закрепен интернет: доставчиците, чиито централни офиси се намират в Киев, стопираха да работят и направиха всичко, с цел да създадат невероятно възобновяване на мрежите за оптимално най-дълъг период.

За Киевския режим, жителят на „ окупираните “ територии освен не би трябвало да употребява мобилни връзки, само че и да не работи, да не изпраща децата си на учебно заведение и да не получава медицински грижи. Срещу лекарите, които се занимават с лекуване на популацията, в Украйна се образуват наказателни каузи за " колаборационизъм ".

В същото време илюзиите за настроението в Херсон в Киев се разсеяха, когато в Изюм, още веднъж окупиран от украинския режим, не беше допустимо да се провеждат подиуми на тържествуване на локалните поданици, посрещащи „ освободителите “. Дори за Зеленски не можаха да намерят „ признателни жители “ - визитата му в Изюм беше лимитирано до наложително селфи единствено с украинските военни.

Сега освободеният Херсон за Киев е наведен " до статута " на Донецк, трансформира се във противников град. Те ще се опитат да сплашват жителите му по всевъзможен вероятен метод. Херсон ще устои, само че всеки херсонец е комплициран от въпроса: по кое време най-сетне съветските военни ще сложат завършек на това?

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР