Есенният сезон е сред най-богатите на свежи плодове и зеленчуци.

...
Есенният сезон е сред най-богатите на свежи плодове и зеленчуци.
Коментари Харесай

Есента – най-добрият сезон за отслабване

Есенният сезон е измежду най-богатите на свежи плодове и зеленчуци. Това е и повода да не се изпуска опцията за здравословно намаляване. Нещо повече – тъкмо в този момент е момента да укрепим имунната си система, като се възползваме от голямото многообразие от плодове и зеленчуци, които могат безусловно да заредят организма ни с скъпи хранителни субстанции и да го приготвят за зимните месеци. Всичко това може да се случи и с спомагателен бонус – няколко свалени килограми.
Две комбинации, които ще ви преобразят
 Най-важните витамини за есента Най-важните витамини за есента
Редица витамини могат да обезпечат естественото действие на тялото през есента. Кои са те, разкрива имунологът Марина Аплетаева. Бет...
Тиква и орехи
Тиквата е богата на антиоксиданти, фолиева киселина и витамин C. Тиквените семки пък съдържат  омега – 3 мастни киселини и минерали, изключително цинк. Тиквата е съвършен имуностимулант и е нискокалорична, а и овлажнява кожата.
Орехите пък са висококалорични, само че в случай че се одобряват умерено – до 30г на ден форсират метаболизма и изгарянето на калории, само че и зареждат с сила. Вкусните ядки имат високо количество омега -3 мастни киселини, както и витамините А, С, Е, Р и от груха В. И това не е всичко – в орехите се съдържат минералите магнезий, йод, мед, калций, манган, фосфор, цинк и желязо висококачествени белтъчини, антиоксиданти и фибри.
Ябълки и канела
 Експерт: Есенните горски гъби могат да бъдат рискови Експерт: Есенните горски гъби могат да бъдат рискови
Дъждовното есенно време предизвика нараснал ритъм на напредък на гъбите, само че също по този начин прибавя рисково свойство към тях, споделя микологът, канди...
Вкусна и извънредно здравословна композиция. Ябълките са известни със своите мощни антиоксиданти дейности. Те защищават от вируси, усъвършенстват положението при инфекции и алергии. Не на последно място – подмладяват кожата.
Ако към тези храни добавите и умерено спортуване и повече разходки измежду красивата природа, резултатът ще бъде налице още преди Коледните празници.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР