Есенният салон на изкуствата Пловдив 2021 е най-големия културен формат

...
Есенният салон на изкуствата Пловдив 2021 е най-големия културен формат
Коментари Харесай

Есенен салон на изкуствата Пловдив 2021

Есенният салон на изкуствата Пловдив 2021 е най-големия културен формат в града, който сплотява в себе фестивали и обособени събития от всички жанрове – музика, спектакъл, танц, литература, образни изкуства, изложения, арт съоръжения и други. Организира се от община Пловдив и сътрудници – културни институти, креативен гилдии, културни оператори и други. През актуалната 2021 година  е неговото 17-то издание!  

Традиционно, формалното разкриване е постоянно на 1 септември . Тази година това ще се случи с новаторския театър „ Лебедово езеро “ на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина в 21.00 часа. Опера Пловдив и Община Пловдив канят пловдивчани и гостите на града на приказен балетен театър на сцена във водите на Пеещите фонтани в Пловдив. Балетът на Опера Пловдив ще показа определени подиуми от класиката на Чайковски " Лебедово езеро " със солисти Фуми Шибутами- Пенчев, Амадео Джунта, Мара Салваджо, Диан Райчев. Ефектът от хореографията на лебедите ще бъде допълнен от водните фигури на фонтаните. Втората част на спектакъла ще включва танцови миниатюри по музика на Астор Пиацола и осъществявания на оперите солисти Евгения Ралчева и Август Методиев.  За първи път ще бъде построена сцена във водното езеро, а концепцията е на доцент Нина Найденова и зам.-кмета по просвета Пламен Панов, със съдействието на администрацията на регион „ Централен “. Достъпът до събитието е свободен!  

Преди това, още веднъж на 1 септември, в 18.00 часа ще се състои формалното разкриване на Националните есенни изложения. Те също обичайно стартират постоянно на 1 септември и не престават до края на месец септември в изложбените пространства на Балабанова къща, Къща Хиндлиян и Постоянна експозиция Мексиканско изкуство (Градска художествена галерия) в Старинен Пловдив. Тазгодишните изложения са под надслова „ Прагове и белези “.  Организатори са Община Пловдив, ОИ Старинен Пловдив и фондация Култура и актуалност, куратор е проф. Галина Лардева. Достъпът до събитието е свободен!  

Третото вълнуващо събитие, още веднъж на 1 септември , на което Община Пловдив има удоволствието да предложения пловдивчани е спектакъла " Опасен сексапил " - „ Тодор Колев трибют “ с присъединяване на група „ Акага “, артистът и музикант Филип Аврамов (Фицата) и Нелко Коларов. Началото е от 20.00 часа на сцената на Античния спектакъл. Емоционалното музикално събитие показва част от творчеството, завещано от непрежалимия, обичан и превъзходен български артист, комедиант, артист, музикант и шоумен Тодор Колев – един популярен човек и актьор, звезда от международна големина, с голяма душа. Входът е с билети на цени от 20 лева и 25 лева, които се продават на билетна каса „ Маскарт “ в ДК „ Борис Христов “, както и в цялата мрежа на  eventim.bg. Деца до 6 година са с вход свободен, само че без право на седящо място. Деца от 7 до 14 година са с промоционална цена на билета - 15 лева

Събитията ще се проведат при съблюдаване на всички настоящи все още противоепидемични ограничения! 

Вижте програмата на Есенен салон на изкуствата Пловдив 2021 в електронен тип.

Можете да я намерите и на следните два адреса:

https://issuu.com/culture.plovdiv/docs/2021-08-26_esenensalon_issuu_8033f0da7c113e

https://online.flippingbook.com/view/998641511/1

Още от ПЛОВДИВ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР