Есенният панаир в Ловеч, на 11 - 13 септември, ще

...
Есенният панаир в Ловеч, на 11 - 13 септември, ще
Коментари Харесай

Есенният панаир в Ловеч ще е при засилени противоепидемични мерки

Есенният панаир в Ловеч, на 11 - 13 септември, ще се провежда при засилени противоепидемични ограничения . Това е решил Общинският действен щаб за предварителна защита и ограничение разпространяването на ковид, оповестяват от общинската администрация.

Местата за сергии по бул. " България " ще са понижени на половина, а отстоянието сред самите тях ще е три метра. Всички павилиони за хранителни артикули в някогашната казарма би трябвало да бъдат регистрирани в Българската организация по сигурност на храните. На площада до ж.п. гарата няма да се позволяват надуваеми батути, крепости и пързалки, тъй като мъчно се дезинфекцират. Ще има обаче колички, виенски колела и други атракции, допълват от администрацията.

Присъстващите доктор Анета Винева – шеф на РЗИ – Ловеч, доктор Румяна Нановска – изп. шеф на МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ и доктор Силвия Моева, зам.-директор на ЦСМП –Ловеч, показаха паника от вероятен гърмеж на болестта измежду огромна ромска фамилия в кв. „ Голият връх “ в Луковит. В нея към този момент има петима с потвърдени позитивни случаи на ковид, като доста мъчно се откриват контактните лица, а част от членовете непрекъснато пътуват.

Пробите от тестваните до момента домове за възрастни хора във " Върбовка ", в село Сливек, в Угърчин и Априлци, са негативни. До четвъртък ще са подготвени пробите и от останалите домове.

Карантинираните в Община Ловеч все още са 11, двама са на домашно лекуване, един е приет в болница . Общо диагностицираните от общината са 21 души, от тях 16 са излекувани, двама са умряли, и трима се лекуват.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР