Есенният етап за 2022 г. от кампания Грамотни ли сме?“,

...
Есенният етап за 2022 г. от кампания Грамотни ли сме?“,
Коментари Харесай

1200 пловдивски ученици в „Грамотни ли сме“

Есенният стадий за 2022 година от акция „ Грамотни ли сме? “, проведена от Община Пловдив, отдел „ Образование “, взаимно с Център за поддръжка за личностно развиване – Общински детски комплекс – Пловдив (ЦПЛР – ОДК), ще се организира на 18. 11. 2022 година

Целта на акцията е да се ревизира равнището на просветеност на участниците, обвързвана с компетентностите, които би трябвало да са придобили в образованието си по български език до съответния стадий.

Тестовите разновидности за двете възрастови категории (VІІ клас и ХI – ХІІ клас) са съобразени с просветителната степен на учениците.

Всеки от тестванията е създаден по моделите на изпитните разновидности за национално външно оценяване и държавен зрелостен изпит, като включват единствено въпроси от модулите, свързани с изучения материал по български език.

Разнообразните видове задания от отворен и затворен вид ще предизвикат участниците да покажат до какво равнище са овладели правописната, граматичната, пунктуационната и лексикалната норма в актуалния български литературен език.

Заявки за присъединяване на 1287 възпитаници са получени от 36 общински, държавни и частни учебни заведения от град Пловдив.

Състезанието ще се организира в постройката на ЦПЛР – ОДК, бул. „ Шести септември “ №193, на два стадия – заран и следобяд в извънучебно време. След обявяване на резултатите на най-добре представилите се ще бъдат раздадени награди.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР