Есенна кампания за събиране на опасни битови отпадъци се организира

...
Есенна кампания за събиране на опасни битови отпадъци се организира
Коментари Харесай

Организира се кампания за събиране на опасни битови отпадъци в Ямбол

Есенна акция за събиране на рискови битови боклуци се провежда в със съдействието на компания „ БалБок Инженеринг “. На 16 октомври от 10:00 до 16:00 часа на паркинга зад постройката на общинска администрация, ще се одобряват безплатно рискови боклуци като медикаменти с изминал период на годност; живак, живачни термометри и др.; бои, лакове и разредители; лепила, пяна, силикон и др.; мастила и тонери; домашен препарати / битова химия; фотографски материали; киселини и основи; пестициди и други препарати за растителна отбрана и битка с вредители и опаковки, обозначени със знаците за заплаха.

Важно е тези, които съдържат живак, киселини или са с развалена опаковка да бъдат авансово отделени , с цел да се обезопасят при превозване.

Няма да се одобряват бутилки под налягане /освен аерозоли/, газове, литий, натрий и калий, инфекциозни боклуци /спринцовки, ваксини и др./, акумулатори, електроника и електрически уреди и отпадъци/материали с незнаен състав.

Подобна акция се провежда за първа година в Ямбол, като първият стадий беше през месец май и в този момент е вторият .

Националната система за рискови битови боклуци е зелена услуга на „ БалБок “ за общините в България за разделно събиране, оползотворяване и неутрализиране на рискови боклуци от семействата и сходни на тях, напомнят от компанията. Тя обезпечава сигурност на жителите и способства за попречване на замърсявания и произшествия. Системата разполага с обединен телефон 0700 11 750 и информативен портал .

Д-р Арабаджиев: Съвременното общество към момента е подвластно на предразсъдъците за психологичното здраве

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР