Есапека Лапи (Хюндай) катастрофира в първата съботна отсечка на рали

...
Есапека Лапи (Хюндай) катастрофира в първата съботна отсечка на рали
Коментари Харесай

Лапи катастрофира и отпадна от рали “Мексико”

Есапека Лапи (Хюндай) катастрофира в първата съботна права на рали “Мексико ”, трети кръг от сезон в WRC и отпадна от първото място в надпреварата. Лапи приключи петъчния ден на 5,3 секунди пред 6-кратния победител в ралито Себастиен Ожие (Тойота), който в този момент е новият лидер.

“Много тъпо, че Есапека катастрофира, защото през вчерашния ден с него се получи страхотна борба и се обрисуваше доста забавно рали ”, съобщи на финала на първия съботен стадий “Ибария ” Ожие, който в този момент води с 27,3 секунди задатък пред съотборника си Елфин Еванс.

Лапи се удари, откакто изпусна контрола над задницата на колата си, тя се завъртя на 180 градуса и се заби в телеграфен дирек край пътя. Ударът унищожи задната част на колата на Лапи, а в двигателния отсек избухна дребен пожар. Заради случая на Лапи 11-ата права беше спряна.
 Лапи и Ожие в борба за успеха в Мексико Лапи и Ожие в борба за успеха в Мексико
Зад Еванс на трето място е Тиери Нювил (Хюндай), който е на 11,6 секунди от уелсеца, а 4-и е международният първенец Кале Рованпера (Тойота), който през вчерашния ден започва първи по стадиите и чисти пътя за противниците си, което го остави на съвсем 1 минута от водача в края на петъчния ден Лапи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР