ЕС започна изпитания на проект за осигуряване на сигурна цифрова

...
ЕС започна изпитания на проект за осигуряване на сигурна цифрова
Коментари Харесай

ЕС започна изпитания на проекта за цифрова европейска самоличност

ЕС стартира тествания на план за обезпечаване на сигурна цифрова идентичност на жителите на блока, съобщи ДПА.

Германско-френският консорциум " Потенциал " желае да създаде цифрова карта за идентичност и да я стандартизира в целия Европейски Съюз. По информация от съюза общо 148 души от 19 страни членки на Европейски Съюз и Украйна ще вземат участие в тестванията.

Доставчици на мобилни услуги от Германия като " Телеком " и " Водафон " ще вземат присъединяване дружно с Франция, Австрия, Полша, Нидерландия, Гърция и Украйна, като задействат сим карти посредством дигитален портфейл за идентичност.

Функциите, които ще бъдат тествани, вaрират от основаване на електронна идентификация и засвидетелствуване на самоличността за цифрови услуги до основаване на електронен автограф.

Защитниците на сигурността на данните се отнасят сериозно към плана. Вследствие на предходни рецензии дизайнерите на плана са трансформирали два аспекта на цифровата самоличност; да вземем за пример идентификационният номер в самоличността беше приравнен към идентификационния номер на хората.

" Сигурните цифрови самоличности са квантов скок за всичко, което вършим в интернет. Всички, които се разпознават по неповторим метод в интернет, основават доверие. Почти всички сфери на живота ще извлекат изгоди от това ", съобщи ръководителят на " Т-систъмс " Адел ал-Салех.

Михаел Юнгвирт от управлението на " Водафон " - Германия изясни, че цифровизацията би трябвало да бъде сигурна и елементарна. Освен това тя не би трябвало да завършва на държавната граница.

" Това се отнася и за функционалността за онлайн идентификация. Цифровата идентичност носи действителна добавена стойност, когато хората я употребяват. И те го вършат, когато могат да се доверят на приложението, а обработката не е комплицирана ", добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР