ЕС започна изпитания на проект за осигуряване на сигурна цифрова

...
ЕС започна изпитания на проект за осигуряване на сигурна цифрова
Коментари Харесай

ЕС започна изпитания на проекта за цифрова европейска самоличност

ЕС стартира тествания на план за обезпечаване на сигурна цифрова идентичност на европейските жители, заяви ДПА.

Германско-френският консорциум " Потенциал " създава цифрова карта за идентичност, като концепцията е тя да се стандартизира в целия Европейски Съюз. По информация от съюза общо 148 души от 19 страни членки на Европейски Съюз и Украйна ще вземат участие в тестванията.

Консорциумът е определен като част от четирите пилотни плана на Еврокомисията, които да развият техническите спецификации за всекидневна приложимост на портфейла за цифрова идентичност - да вземем за пример мобилна шофьорска брошура, електронно опазване на здравето, заплащания, обучение и други

 Европейски Съюз готви електронна идентичност за жителите Европейски Съюз готви електронна идентичност за жителите

Доставчици на мобилни услуги от Германия като " Телеком " и " Водафон " ще вземат присъединяване дружно с Франция, Австрия, Полша, Нидерландия, Гърция и Украйна, като задействат SIM карти посредством цифровия портфейл.

Функциите, които ще бъдат тествани, вaрират от основаване на електронна идентификация и засвидетелствуване на самоличността за цифрови услуги до основаване на електронен автограф.

След рецензии дизайнерите на плана са трансформирали два аспекта на цифровата самоличност; да вземем за пример идентификационният номер в самоличността беше приравнен към идентификационния номер на хората.

" Сигурната цифрова идентичност е квантов скок за всичко, което вършим в интернет. Всички, които се разпознават по неповторим метод в интернет, основават доверие. Почти всички сфери на живота ще извлекат изгоди от това ", съобщи ръководителят на " Т-систъмс " Адел ал-Салех.

Михаел Юнгвирт от управлението на " Водафон " -Германия изясни, че цифровизацията би трябвало да бъде сигурна и елементарна. Освен това тя не би трябвало да завършва на държавната граница.

" Това се отнася и за функционалността за онлайн идентификация. Цифровата идентичност носи действителна добавена стойност, когато хората я употребяват. И те го вършат, когато могат да се доверят на приложението, а обработката не е комплицирана ", добави той.

Личният дигитален портфейл под формата на мобилно приложение ще обезпечи на жителите и бизнеса благонадежден достъп до обществени и частни онлайн услуги в цяла Европа.Според на задачите на програмата " Цифрово десетилетие " на Европейски Съюз до 2030 година всички основни публични услуги следва да бъдат налични онлайн, а жителите да имат онлайн достъп до сигурна електронна идентификация с усъвършенствана отбрана на персоналния живот.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР