ЕС замрази активите и наложи забрана за пътуване на няколко

...
ЕС замрази активите и наложи забрана за пътуване на няколко
Коментари Харесай

ЕС замрази активите на водещи руски олигарси

ЕС замрази активите и наложи възбрана за пътешестване на няколко от най-известните съветски олигарси, които имат тесни връзки с президента Владимир Путин. Това е част от глобите против някои от най-влиятелните хора в Русия след нашествието й в Украйна.

Сред засегнатите са Михаил Фридман, създател на Alfa Group; неговият съучастник Петр Авен; Игор Сечин и Николай Токарев - надлежно основни изпълнителни шефове на петролните компании " Роснефт " и " Транснефт " ; финансистът Алишер Усманов.

За Фридман, притежател на също глобената съветска Alfa-Bank, в известието на Европейски Съюз се показва, че е " съветски топ финансист и асистент на вътрешния кръг на Путин ". Както и че " интензивно поддържа материално или финансово и се облагодетелства от съветските лица, вземащи решения, виновни за анексирането на Крим и дестабилизацията на Украйна ".

Дългогодишният другар на Путин Генадий Тимченко, създател и акционер на Volga Group, е акционер в банка " Россия ", която към този момент е под наказания от Европейски Съюз и Англия. Шефът на " Роснефт " Сечин е разказан като един от " най-доверените и най-близки съветници на Путин, както и негов персонален другар ", който е бил в непрестанен контакт с президента и е получавал финансови облаги " в подмяна на послушание и преданост ".
Реклама
За Токарев, който е основен изпълнителен шеф на съветската " Транснефт ", служил с Путин в Комитет за Държавна сигурност (на СССР), се споделя, че е " един от държавните олигарси, които поеха контрола върху огромни държавни активи през 2000-та, когато Путин консолидира властта, и който работи в тясно партньорство с съветската страна ".

Освен Усманов, един от " обичаните олигарси на Путин ", в листата е също Сергей Ролдугин, именуван " портфейла на Путин ", който държи активите си в банка " Россия ". Както и Алексей Мордашов, ръководител на Severstal and Severgroup, която съгласно Европейски Съюз управлява телевизионни канали, интензивно подкрепящи политиката на Москва за дестабилизиране на Украйна. Той има и 34% от записаната в Германия туристическа група TUI.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Момчил Милев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР