ЕС все още не разполага със списък на хората и

...
ЕС все още не разполага със списък на хората и
Коментари Харесай

ЕС още няма списък на засегнатите от санкциите срещу Турция

ЕС към момента не разполага със лист на хората и организациите, които ще бъдат наранени от глобите, наложени на Турция поради изследванията за газ край крайбрежията на Кипър.

Това заяви през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини, съобщи Българска телеграфна агенция. По-рано през днешния ден Съветът на Европейски Съюз одобри рамка за налагането на наказания против обвързваните с изследванията хора и организации, както и против техните помагачи. Както Българска телеграфна агенция заяви, глобите ще се състоят в възбрана за пътешестване в Европейски Съюз и запор на имущество. Следващата стъпка може би е правенето на подобен лист, разясни Могерини. Тя означи, че връщането на европейските джихадисти, така наречен "чуждестранни бойци ", е работа на страните от Европейски Съюз. Всяка страна има друго законодателство по тези въпроси, Европейски Съюз няма предпочитание и благоприятни условия да се намесва. Може да помогнем да се съгласуват подходи и дейности, в случай че това бъде поискано, добави висшият представител.

Европейски Съюз е подготвен с обсега на глобите против Турция поради изследванията край Кипър

Могерини заяви, че по-късно през днешния ден се чака отчет от Международната организация за атомна сила във връзка дейностите на Иран по нуклеарното съглашение. Все по-трудно става съглашението да оцелее, само че Европейски Съюз е решен да го поддържа, добави тя.
По мотив събитията в Боливия и оставката на президента Ево Моралес Европейски Съюз приканва да се избегне насилието. Европейски Съюз е подготвен да изпрати задача наблюдаващи за идните избори, в случай че има нужните условия, заяви Могерини. Тя изрази вяра идващите избори да бъдат скоро, както и участниците в събитията да проявят възприятие на държавници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР