ЕС води разговори за осигуряване на доставките на газ за

...
ЕС води разговори за осигуряване на доставките на газ за
Коментари Харесай

ЕС води разговори с четири държави за доставки на газ

ЕС води диалози за обезпечаване на доставките на газ за Европа с няколко страни. Сред тях са Съединени американски щати, Норвегия, Катар и Азербайджан, заяви представител на Европейската комисия. 

Той посочи, че в идващите дни представители на Европейска комисия ще имат срещи по тази тематика във Вашингтон и в Баку. По неговите думи Норвегия е нараснала в последните месеци количеството на доставяния на газ за Европейски Съюз.

Според него, към момента не може да се каже по кое време и по какъв начин ще завърши почналата предходната есен инспекция на комисията за допустимо нарушаване на разпоредбите на пазара от страна на производители и снабдители на газ в Европейски Съюз. Говорителят разясни, че инспекцията цели да откри има ли връзка сред дейностите на тези сдружения и покачването на енергийните цени.

От " Газпром " са били получени отговори с общодостъпни данни, само че към момента Европейска комисия чака попълването на въпросника от страна на съветското сдружение. Нарушение обаче можело да се откри, единствено в случай че има доказателства за подписано съглашение или за контрактувано деяние против пазарните правила, или за корист с господстващо състояние.

" Разширението на газопровода " Северен поток " не е план от общоевропейски интерес и би трябвало да бъде съобразено с европейските правила ", съобщи още представителят. Той изясни, че към този момент периодите за утвърждение на плана са спрени по процедура, до момента в който бъдат получени спомагателни документи, съобщи Българска телеграфна агенция.

След това се чака оценката на немските управляващи и, в случай че те се произнесат позитивно, Европейска комисия ще би трябвало да издаде мнение до каква степен планът подхожда на европейското право. Говорителят означи, че опцията за налагане на наказания на този план не е изключена от позиция на Европейска комисия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР