ЕС, Великобритания и партньорите на ЕС постигнаха съгласие за план

...
ЕС, Великобритания и партньорите на ЕС постигнаха съгласие за план
Коментари Харесай

ЕС се готви за ваксинация на поне 40% от населението си

Европейски Съюз, Англия и сътрудниците на Европейски Съюз реализираха единодушие за проект за имунизация против COVID-19, предусещащ имунизация на най-малко 40% от тяхното население, стъпка, която може да попречва личния план за ваксина на Световната здравна организация , оповестява " Ройтерс ".

Целта на Европейски Съюз за ранно имунизиране е два пъти по-голяма от задачата, сложена от СЗО , която има за цел да купи ваксини в началото за 20% от най-уязвимите хора в света посредством световна скица за публични поръчки.

Европейски Съюз пресмята , че делът на популацията му, нуждаещо се от първична имунизация, в случай че бъде създадена, ще бъде минимум 40% , което дейно понижава съществуването на вероятни дози за по-слабо развитите страни .

Засега няма утвърдена ваксина против COVID-19, като се изключи една, позволена в Русия преди огромни тествания .

Очаква се доставките на имунизациите, които могат да бъдат сполучливи, да бъдат лимитирани за дълъг интервал , защото индустриалният потенциал е стеснен .

" Добавянето на всички известни понастоящем рискови групи ще дефинират евентуално 40% от популацията според от обстановката и демографията в страните ", се споделя в документа, признат от здравни специалисти от държави-членки на Европейски Съюз, както и от Англия, Швейцария, Норвегия и балканските страни .

Документът класифицира като принадлежащи към " предпочитани групи " над 200 милиона от популацията на Европейски Съюз от 450 милиона, в това число хора с хронични болести, възрастни хора и здравни служащи.
 СЗО прикани за преустановяване на национализма с ваксини
СЗО прикани за преустановяване на национализма с ваксини

" Никой не е в сигурност, до момента в който всички не са в сигурност "

Здравите хора, работещи в сериозни публични услуги , като обучение и публичен превоз, също са включени в предпочитаната група , макар че в документа на Европейски Съюз няма оценка за техния брой. Добавянето на тази група би повишило първичната цел на Европейски Съюз за имунизация на над 40% от популацията.

Целта на проекта е да се реализира стаден имунитет на популацията на Европейски Съюз, се споделя в документа, което би могло да бъде реализирано с по-нататъшни имунизационни акции след реализиране на задачата от 40% .

Документът не дава времева рамка за това какъв брой бързо би се очаквало да се доближи задачата, само че обрисува логистика , която би трябвало да бъде въведена за обширна стратегия за имунизации. Те варират от хладилен превоз до доставки на игли и основаване на места за имунизация с допустимо присъединяване на армията и гражданската отбрана .

Европейската комисия , изпълнителната работа на Европейски Съюз, нееднократно е казвала, че поддържа световен, приобщаващ метод към имунизациите COVID-19, ориентиран към предлагането на еднакъв достъп за всички по света .

Тя обаче ползва това, което може да се преглежда като еквивалент на тактика " Европа преди всичко ", в която популацията на Европейски Съюз е с приоритет - дейно заобикаляйки световния метод.
 В Германия чакат имунизацията против Covid-19 да стартира при започване на 2021 година
В Германия чакат имунизацията против Covid-19 да стартира при започване на 2021 година

Повече от 22 милиона души по света са с ковид

Комисията изиска от 27-те страни от Европейски Съюз да не купуват ваксини посредством скица за закупуване, ръководена от СЗО , и вместо това да употребяват извънредно различен проект на Европейски Съюз, който счита за по-бърз и по-евтин.

Този метод може да отслаби световните публични поръчки , за които се дължат финансови задължения до идната седмица.

Комисията съобщи, че може да предложи финансова поддръжка на схемата на СЗО и да подари ваксини , добити по схемата на Европейски Съюз, само че при поставените високи цели за имунизация, възможностите, че блокът може да има непотребни дози понижават.

На въпрос дали Европейски Съюз и страните могат да дарят ваксини единствено след реализиране на задачата от 20%, избрана от СЗО , представител на Европейската комисия отхвърли коментар .

Документът не е обвързващ за страните от Европейски Съюз и сътрудниците , които биха могли да се насочат към още по-голямо покритие с имунизация за своето население, в случай че имунизациите станат налични.

Европейски Съюз чака всяка налична ваксина да се употребява с двойна имунизация, като в допълнение понижава дозите, налични за разрастващите се страни. " Ваксинацията с еднократна доза понастоящем е минимум евентуалната догадка ", написа в документа.
 Папата: Богатите не могат да имат приоритет за ваксина, бедните се нуждаят от помощ
Папата: Богатите не могат да имат приоритет за ваксина, бедните се нуждаят от помощ

" След рецесия ставаме или по-добри, или по-лоши, би трябвало да продължим по-добри "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР