ЕС в понеделник ще затегне санкции срещу Минск и също

...
ЕС в понеделник ще затегне санкции срещу Минск и също
Коментари Харесай

Германия заплаши със санкции авиокомпании, превозващи мигранти до Беларус

Европейски Съюз в понеделник ще затегне наказания против Минск и също по този начин ще даде да се разбере, че икономическите ограничавания са неизбежни . Това съобщи министърът на външните работи на Германия Хайко Маас при идването си на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз на равнище външни министри, оповестява ТАСС.

" Лукашенко желае от нас да отворим пътя за всички наказания. Днес ще дадем нашия отговор - ще затегнем глобите - наказания против лица, които вземат участие в този превоз на незаконни мигранти ", сподели той. " Ще би трябвало да приказваме и за това, че тежките стопански наказания са неизбежни ", добави Маас.

" Е С ще се погрижи мигрантите да не се качват на самолетите, които ги водят до Беларус . Авиокомпании като Turkish Airlines демонстрираха, че могат да стоят настрани от тази противозаконна активност. Мога единствено да прикани другите да създадат същото, тъй като тези, които не го създадат, ще би трябвало да чакат строги наказания ", сподели той.

" Ситуацията е толкоз трагична, че отводът на правото за полет във въздушното пространство на Европейски Съюз или възбрана за кацане към този момент не могат да бъдат изключени ", предизвести Маас.
 Европейски Съюз разисква нови наказания против Беларус
Европейски Съюз разисква нови наказания против Беларус

Заради мигрантската рецесия

Министърът счита, че през последните дни обстановката на полско-беларуската граница се е влошила . " Ще продължим по пътя на твърдостта, защото няма друга опция ", акцентира той. Маас твърди, че " военните от беларуска страна се пробват да разчистят пътя към Европейски Съюз за бежанците ".

Според него Полша работи рационално и спокойно , а казусът е на първо място в дейностите на Беларус . " Полша завоюва нашата цялостна взаимност ", сподели той.

В същото време Маас прикани Москва да повлияе на Минск в актуалната обстановка . " Ако Путин може да помогне и той може да повлияе на Лукашенко повече от всеки различен в Минск, с цел да постави завършек на тези безчовечен дейности, тогава той би трябвало да го направи ", аргументира се Маас. Той има вяра, че " думите би трябвало да бъдат последвани от каузи ".
 Лукашенко: Границата с Полша се нажежава, с цел да се въвлече Русия в спор
Лукашенко: Границата с Полша се нажежава, с цел да се въвлече Русия в спор

Той не желае спор на границата, Полша се нуждаела от него
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР