ЕС увеличава хуманитарната си помощ за Газа с още 25

...
ЕС увеличава хуманитарната си помощ за Газа с още 25
Коментари Харесай

Брюксел увеличава помощта за Газа с 25 млн. евро

ЕС усилва филантропичната си помощ за Газа с още 25 млн. евро, с което общият размер на помощта ще доближи 100 млн. евро. Това заяви ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен.

В речта си пред европейските дипломати Фон дер Лайен съобщи, че работят с Израел, Египет и Организация на обединените нации, с цел да бъдат позволени повече конвои в Газа. Помощта към този момент постъпва през граничния пункт " Рафа ", само че размерът й остава прекомерно дребен, с цел да отговори на големите филантропични потребности. Приоритет е да се работи с сътрудниците за подсилване на логистичния потенциал на " Рафа ", както и по спомагателни направления, като морски коридори от Кипър.

Фон дер Лайен засегна и въпроса за заложниците, държани в Газа, като акцентира, че всеки един от тях е от голяма важност. Европа би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да избегне районен спор. добави тя.

Тя акцентира, че Газа не може да остане несъмнено леговище за терористите и се разискват разнообразни хрумвания по какъв начин това може да бъде обезпечено. Това значи, че терористичната организация Хамас не може да управлява или ръководи Газа. Трябва да има единствено една Палестинска автономност и една Държава Палестина, съобщи Фон дер Лайен.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР